Bitchu-Takahashi reisgids

Takahashi is een stadje in de bergen van de prefectuur Okayama. De historische stadskern aan de voet van een berg is goed bewaard gebleven. Je vindt er oude samoerai- en handelaarswoningen. Het pronkstuk van het Takahashi staat boven op de berg: Kasteel Matsuyama. Dit is het enige nog originele kasteel in Japan dat boven op een berg gebouwd is en bovendien het oudste.

Het stadje wordt vaak aangeduid als Bitchu-Takahashi om het te onderscheiden van andere steden et dezelfde naam. Tegenwoordig is Japan opgedeeld in prefecturen. Vroeger waren dat provincies, en die provincies hadden vrijwel allemaal een andere naam dan de tegenwoordige prefecturen. Takahashi lag vroeg in de provincie Bitchu.

Te zien in Bitchu-Takahashi

Kasteel Bitchu-Matsuyama

Kasteel Matsuyama wordt ook wel Kasteel Bitchu-Matsuyama genoemd om het te onderscheiden van dat andere Kasteel Matsuyama in Shikoku. Het is een van de 12 originele Japanse kastelen. Kasteel Matsuyama staat op een stijl berg ten noorden van het historische centrum van Bitchu-Takahashi. Van de 12 overgebleven originele kastelen is het de enige gelegen op een bergtop, het is het oudste van…