Matsue reisgids

Matsue is de charmante hoofdstad van de prefectuur Shimane. De stad ligt aan zowel het Shinji Meer, het Nakaumi Meer en de Japanse Zee waaraan Matsue haar bijnaam “stad van het water” dankt. De meest bekende highlight van Matsue is het kasteel. Het is een meteen een mooie uitvalsbasis om Izumo Taisha in het nabijgelegen Izumo te bezoeken, een van de belangrijkste Shinto heiligdommen van Japan.

Openbaar vervoer

Matsue ligt aan de Japanse Zee kust. Aan deze kant van Japan rijden geen Shinkansen treinen. Vanaf Tokyo en Osaka reis je daarom via Okayama. Daar stap je over op de Limited Express Yakumo. De Japan Rail Pass dekt deze reis volledig.

De enige nachttrein die nog rijdt in Japan is de Sunrise Izumo. Die rijdt iedere nacht van Tokyo via Matsue naar Izumo. Met de Japan Rail Pass kun je ook van deze trein gebruik maken, maar moet je mogelijk bijbetalen afhankelijk van het type slaapplaats.

Tussen de grote steden en Matsue rijden langeafstandsbussen die via onderstaand zoekformulier te boeken zijn.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Bus

Voor vervoer binnen de stad maak je gebruik van bussen van Matsue Bus of Ichibata Bus. Beide bedrijven onderhouden een aantal lijnen naar verschillende locaties in Matsue. Voor bezoekers aan de stad is de “Lake Line” bus een goede optie. Deze bus verbindt de twee belangrijkste treinstations van de stad met elkaar en de bezienswaardigheden. Een enkele rit in de “Lake Line” bus kost ¥ 200 en voor ¥ 500 heb je een dagpas voor onbeperkt gebruik.

Trein

Er zijn twee spoorwegmaatschappijen die Matsue bedienen. JR, het nationale spoorwegbedrijf, verbindt de stad met andere steden in de regio. De lokale maatschappij Ichibata Railway onderhoudt twee lijnen in de regio:

Overnachten in Matsue

Als je Japan op je gemak wilt verkennen, dan doe je er goed aan om een stukje van de kust van de Japanse Zee mee te pakken. Daarbij is Matsue een goede stop om te overnachten. In de stad heb je een behoorlijke keuze uit prima hotels.

Matsue Station

In de wijk ten noorden van JR Matsue Station zitten een aantal prima hotels. Je zit hier uitstekend als je Matsue gebruikt als tussenstop. Ook zitten hier een aantal goed betaalbare restaurants.

Matsue Shinjiko Onsen Station

Dit is de wijk rond het eindstation van de Ichibata Railway lijn vanuit Izumo. De hotels in dit gebied liggen aan de kust van het Shinji Meer. Deze week is een goede keuze als je vanuit Matsue ook Izumo Taisha wilt bezoeken.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Matsue. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Matsue.

Zoek & boek excursies

Bezienswaardigheden in Matsue

Adachi Museum

Adachi Museum

Het Adachi Museum buiten Matsue heeft behalve 1.300 schilderijen een van de mooiste tuinen van Japan.

Kasteel Matsue

Kasteel Matsue

Het kasteel van Matsue werd gebouwd in 1611 en is een van slechts 12 originele kastelen die de tand des tijds hebben doorstaan.

Gerelateerde berichten

Japanse tuine

De 5 mooiste tuinen van Japan

Denise heeft een ongeremde passie voor Japanse tuinen. Voor Ervaar Japan heeft ze de vijf mooiste tuinen van Japan op een rijtje gezet.