Miyajima reisgids

Aan het begin van een Shinto heiligdom staat een poort. Vaak is deze torii poort oranje geschilderd. Een van de meest in het oog springende torii poorten van Japan staat op het eiland Miyajima. Of liever gezegd vlak voor de kust van het eiland.

De poort van Itsukushima Jinja staat in een kleine baai. Bij hoog tij staat de poort in het water, waardoor het lijkt of hij drijft. Logisch dat dit een van de meest gefotografeerde spots in Japan is.

Officieel heet het eiland Itsukushima, maar de bijnaam Miyajima (Heiligdom-eiland) is inmiddels bekender. Veel bezoekers komen naar het eiland voor een dagje, maar de beste ervaring is om er te overnachten in een van de traditionele ryokan. Behalve Itsukushima Jinja heb je dan ook de tijd om via een van de wandelpaden naar het hoogste punt van het eiland te wandelen.

Te zien in Miyajima

Itsukushima Jinja

Het Shinto Heiligdom van Itsukushima Jinja op het eiland Miyajima is een van de meest bekende blikvangers van Japan. Eigenlijk heet het eiland Itsukushima, maar de bijnaam Miyajima (Schrijn Eiland) is veel bekender. Het heiligdom zelf staat met name bekend om de drijvende torii poort.

Zowel de poort als het hoofdgebouw van Itsukushima Jinja zijn uniek in dat ze over het water gebouwd zijn. Bij vloed lijkt het daardoor alsof het heiligdom op het water drijft. Zowel de verscheidene gebouwen als de gangpaden die de gebouwen verbinden zijn gebouwd op palen in het water.

Itsukushima Jinja is gebouwd in een kleine baai. De befaamde torii poort staat meters ver de zee in. Vanaf het wandelpad rond de baai kun je de gebouwen van het heiligdom vanuit een veelheid van hoeken fotograferen. Ook na zonsondergang is een wandeling de moeite waard. Iedere avond tot 23:00 zijn de gebouwen en de torii poort verlicht.