Okayama reisgids

Okayama is na Hiroshima de tweede stad van de Chugoku regio, de meest westelijk gelegen regio op het hoofdeiland Honshu. De stad groeide uit tot het centrum van de regio tijdens de Edoperiode (1603-1867). Ook vandaag nog is Okayama een belangrijk regionaal knooppunt.

De Sanyo Shinkansen tussen Osaka en Hakata sluit hier aan op de enige spoorverbinding tussen Honshu en Shikoku. Verder is Okayama per spoor verbonden met de Japanse Zee kust.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Okayama is Koraku-en, een van de mooiste tuinen van Japan samen met onder andere Kenrokuen in Kanazawa. Ook Kasteel Okayama springt in het oog, niet in het minst omdat het gebouw van buiten zwart is.

Het sprookje van Momotaro speelt zich af in de omgeving van Okayama en de locals zijn daar trots op. Overal in de stad wordt je er dan ook aan herinnerd.

Te zien in Okayama

Kasteel Okayama

Kasteel Okayama

Kasteel Okayama wordt ook wel het “kraaien kasteel” genoemd. Het kasteel dankt deze bijnaam aan het zwarte exterieur. De vesting werd gebouwd in 1597 maar overleefde helaas de Tweede Wereldoorlog niet. In 1966 werd een replica geconstrueerd. De rivier Asahi-kawa diende als slotgracht en scheidt het kasteel van de tuinen van Koraku-en. De hoofdtoren van Kasteel Okayama telt zes…

Koraku-en

Koraku-en

De prachtige Japanse tuin Koraku-en ligt naast Kasteel Okayama. Eeuwen geleden legde de kasteelheer de tuinen aan ter vermaak van de adel.