Sapporo reisgids

Tegenwoordig is Sapporo de vijfde stad van Japan maar zo’n 150 jaar geleden woonden hier slechts 7 mensen. Je kunt je dus voorstellen dat Sapporo een moderne stad is zonder de geschiedenis en cultuur die je vindt in bijvoorbeeld Kyoto.

Hokkaido was vroeger geen Japan. De oorspronkelijke bevolking waren de Ainu. In de taal van de Ainu betekent Sapporo iets als “belangrijke rivier die door de vlakte stroomt”.

Pas na de openstelling van Japan in 1868 werd Hokkaido ontwikkeld werd Sapporo ontwikkeld als stad. Nu staat de stad vooral bekend om bier, ramen en het jaarlijkse ijsfestival dat in februari plaats vindt.

Openbaar vervoer

De luchtroute tussen Tokyo en Sapporo is een van de drukst bevlogen routes ter wereld. Door de grote concurrentie op deze route liggen de ticket prijzen laag. Voor de vlucht van 90 minuten betaal je ¥ 5.000 – ¥ 20.000. Sinds enkele jaren rijdt er ook een rechtstreekse Shinkansen vanaf de hoofdstad naar Hokkaido. In de toekomst wordt de hogesnelheidslijn doorgetrokken naar Sapporo, maar nu eindigt deze lijn nog in Hakodate. Vanaf hier neem de Limited Express Hokuto. Voor deze hele reis is de Japan Rail Pass geldig.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Metro

Drie metrolijnen doorkruisen het centrum van Sapporo.

Tram

Er rijdt een tramlijn in Sapporo die een circulaire route volgt door het zuidoosten van het centrum. Vanaf metrostation Susukino loopt de lijn richting de kabelbaan die naar de top van Mount Moiwa loopt.

Overnachten in Sapporo

Het centrum van Sapporo is in genummerde blokken verdeeld naar de windrichtingen, bijvoorbeeld “South 3 / West 6” of “South 2 / East 5”. Zo vind je in de stad altijd eenvoudig je weg.

South

De meeste hotels liggen aan de zuidkant van het centrum, in de wijk South. Deze wijk wordt gescheiden van North door het Odori Park. Behalve veel hotels vind je hier ook veel winkels, restaurants en entertainment. Het is dan ook het meest levendige gedeelte van de stad.

North

De wijk North ligt direct ten noorden van het Odori Park, wat de wijk scheidt van South. Het grootste treinstation van de stad ligt in North. In het stationsgebied liggen een aantal prima hotels die vooral voor treinreizigers gunstig gelegen zijn.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Sapporo. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Sapporo.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Sapporo

Niseko

De beste sneeuw van Japan ligt in de ski resorts van Niseko, buiten Sapporo op het noordelijke eiland Hokkaido.

Odori Park

Odori Park

Het Odori Park in Sapporo is een langgerekte groenstrook die het centrum van de stad verdeelt in North en South.

Evenementen in Sapporo

4 – 11 februari 2021
Sapporo Sneeuwfestival

Het Sapporo Sneeuwfestival, met prachtige sneeuw sculpturen, is een van de belangrijkste evenementen op de uitgaansagenda van Sapporo.

Festival
Sapporo
meer info