Niseko

De bergen rond Niseko vormen de achtergrond voor het populairste skigebied van Japan. In recente jaren zijn de pistes hier enorm populair geworden onder buitenlandse skiërs die naar Japan afreizen voor de lichte poedersneeuw. Vooral onder Australiërs is Niseko een populaire bestemming. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit skigebied het meest toegankelijk is voor buitenlanders en er wordt overal goed Engels gesproken.

Naast een groot aantal goede pistes is het is Niseko mogelijk om off-piste te skiën. Iets wat is andere Japanse skigebieden vrijwel niet kan. Op de achtergrond torent de vrijwel perfecte kegel van de vulkaan Mount Yotei boven het gebied uit.

Alle ski resorts liggen op de helling van Mount Niseko-Annupuri. De grootste afdalingen zijn aan de top met elkaar verbonden en het is mogelijk om van het ene resort naar het andere te skiën. Beneden rijdt een shuttle bus tussen de verschillende dalstations.

Het grootste resort in Niseko is Grand Hirafu met totaal van 17 skiliften. Dit resort is bovendien het enige met een dorpskern van betekenis rond het dalstation. Het dorpje Hirafu is een populaire locatie om te overnachten.

Met één enkele skipas kun je van alle liften en afdalingen van de drie grootste resorts gebruik maken. De Niseko All Mountain Pass kost ¥ 7.400 per dag.

Bereikbaarheid

Er rijdt een trein tussen Sapporo en Kutchan, het grootste station in het gebied. De bus is echter populairder. In het winterseizoen verzorgen een aantal verschillende busbedrijven transfers tussen hotels in Sapporo en de resorts van Niseko. Afhankelijk van je hotel duurt de trip tussen de 2 en 4 uur.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bezoek Niseko

Toegang
¥ 7.400
Beoordeling