Internet op reis

Kan jij nog zonder internet op reis? Vind je het heerlijk om op vakantie even helemaal offline te zijn of heb je toch het liefst toch verbinding? Mocht je niet zonder internet kunnen, dan vind je hieronder een overzicht van simkaarten die beschikbaar zijn in Japan.

De meeste simkaarten maken gebruik van het netwerk van NTT DoCoMo. Deze simkaarten zijn alleen geschikt voor data. Je kunt er dus niet mee bellen en gebeld worden. Wil je behalve kunnen internetten ook bellen en gebeld kunnen worden? Dan is je keuze vrij beperkt en ben je een stuk duurder uit.

De prijzen in de onderstaande tabel worden wekelijks gecheckt met de websites van de aanbieders. De prijs in Japanse yen is inclusief 8% BTW en eventuele verzendkosten. De prijs in Euro’s is een indicatie gebaseerd op de huidige wisselkoers.

Een aantal simkaarten kunnen online besteld worden. Alle kaarten kun je laten bezorgen in je hotel in Japan. De overige simkaarten zijn alleen verkrijgbaar bij verkooppunten in het land zelf. Alle aanbieders met lokale verkooppunten hebben balies of verkoopautomaten op de grote luchthavens.

Simkaarten

Softbank30 dagen1 GB¥ 1.750
U-mobile7 dagen1,5 GB¥ 1.944
eConnect Japan7 dagen500 MB¥ 2.138
FREETEL7 dagen1 GB¥ 2.462
IIJimo30 dagen1 GB¥ 2.927
So-net30 dagen1,2 GB¥ 3.240
b-mobile21 dagen5 GB¥ 3.481