Awaji reisgids

Het eiland Awaji ligt op ongeveer een uur van Kobe. Na het eiland Shikoku is dit het grootste eiland in de Japanse Binnenzee. Via twee grote bruggen en een snelweg is Awaji verbonden met het hoofdeiland Honshu en het buureiland Shikoku.

Awaji is een stuk toegankelijker geworden sinds de opening van de bruggen. De Akashi Kaikyo Brug verbindt het eiland met de stad Akashi op het vasteland van Honshu. Deze brug, die in 1998 geopend werd, is de langste hangbrug ter wereld. De afstand tussen de twee brugpeilers is 1.991 meter.

De Onaruto Brug die Awaji verbindt met Shikoku stamt uit 1985 en is met een afstand van 876 meters tussen de brugpeilers een stuk korter. Onder deze brug stroomt de Japanse Binnenzee over in de Grote Ocean. De nauwe zeestraat duwt het water in rare stromingen tegen elkaar aan waardoor precies onder de brug grote draaikolken ontstaan. Met een bootje kun je een excursie maken over de Draaikolken van Naruto.

Aan de noordweste-zijde van het eiland in het dorp Hokudan ligt het Hokudan Park. Het park is een monument voor de vernietiging aangericht door de grote aardbeving van 1995. Het park ligt precies op de plek van het epicentrum van de beving.

Awaji staat bekend om stabiel weer, palmbomen en stranden. De inwoners van Kobe, Osaka en Kyoto komen hier graag om even te ontsnappen aan de drukke stad. Op culinair gebied heeft het eiland veel te bieden. Lokale specialiteiten zijn uien, melk en Awaji Beef. In recente jaren is het eiland enorm populair geworden onder fietsers. Je kunt eenvoudig in twee dagen het eiland rondfietsen.

De beste stranden van het eiland zijn Ohama en Goshiki. In de buurt van beide stranden liggen een aantal prettige hotels.

Booking.com