Biwako reisgids

Het meer Biwako in de prefectuur Shiga is het grootste meer van Japan. Het meer ligt ten noordoosten van Kyoto en strekt zich uit over een oppervlakte van 675 km2. Vanaf Biwako ligt een tunnelkanaal naar Kyoto dat bij Nanzen-ji over een aquaduct loopt. Dit kanaal was een belangrijke schakel in het handelsnetwerk dat over het meer liep.

De oostkust van Biwako is relatief dicht bevolkt in vergelijking met de westkust. Aan de oostkust vind je steden als Omihachiman en Hikone. De westzijde daarentegen is veel landelijker maar wel erg charmant en fotogeniek. Om de westzijde van Biwako te verkennen heb je wel een auto nodig, maar vanaf Kyoto is een rondje om het meer goed te doen als dagtrip.

Bezienswaardigheden in Biwako

Shirahige Jinja

Aan de westkust van het meer Biwako in de prefectuur Shiga kom je langs route 161 ineens een torii poort tegen in het water. Dat is de toegangspoort tot Shirahige Jinja. Dit is het hoofdkwartier alle Shirahige heiligdommen in Japan. Dit altaar is opgedragen aan Sarutahiko Okami, de beschermheilige van onder andere aikido. De toegangspoort in het water is…