Hikone

Hikone reisgids

stad Hikone. De stad is onlosmakelijk verbonden met het belangrijkste herkenningspunt: Kasteel Hikone. Vanaf het moment dat het kasteel gereed kwam in 1622 was dit het centrum van de regio. Vanuit het kasteel werd de provincie Omi, het gebied rond het meer, bestuurd.

Hikone is eenvoudig te bezoeken als dagtrip vanuit Kyoto. Ook is het een prima stop op de route van Tokyo naar Kyoto. Een bezoek aan de stad is prima te combineren met een bezoek aan nabijgelegen steden als Nagahama of Omihachiman. Ook leuk is het om een auto te huren en rond het Biwako meer te rijden. In dat geval is Hikone zeker een van de stops onderweg.

Om Taga Taisha te bereiken maak je gebruik een trein van Omi Tetsudo. Dit is een van de oudste private spoorwegen van Japan, iets waar je niet aan twijfelt als je in een van de treintjes van deze spoorwegmaatschappij zit.

Openbaar vervoer


Vanuit Kyoto neem een trein richting Maibara of Nagahama. De trip naar Hikone duurt minder dan een uur. Vanuit de richting Nagoya en Tokyo kun je een Shinkansen trein nemen die stopt op Maibara Station. Vanaf Maibara reis je in minder dan 10 minuten naar Hikone.

De stad zelf is erg compact en alle bezienswaardigheden liggen op minder dan 20 minuten lopen van het station. De lokale spoorweg- en busvervoerder Omi Tetsudo heeft een aantal busroutes, maar voor de bereikbaarheid van de attracties in de stad voegt dat weinig toe.

Overnachten in Hikone


Hoewel de meeste reizigers ervoor kiezen om Hikone te bezoeken als dagtrip vanaf Kyoto of als tussenstop op de reis tussen Tokyo en Kyoto is het ook best een leuke stad om te overnachten. Als je voldoende tijd hebt in je reisschema zijn er een aantal leuke dingen te ontdekken in het achterland en rond de noordkust van het meer Biwako. Hikone is hiervoor een prima uitvalsbasis.

Kasteel Hikone

De leukste buurt om te overnachten in Hikone ligt tussen Hikone Station en Kasteel Hikone. Vooral richting Castle Road is de sfeer, ook ’s avond, aardig. Omdat niet heel veel reizigers ervoor kiezen om in Hikone te overnachten liggen de kamerprijzen relatief laag. Ben je op zoek naar een leuke locatie buiten de grote steden waar je vrij goedkoop kunt overnachten, dan zit je in Hikone prima.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hikone. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hikone.

Zien & doen in Hikone


Genkyu-en

De Japanse tuin Genkyu-en ligt aan de voet van Kasteel Hikone en is aangelegd als kasteeltuin.

Kasteel Hikone

Het kasteel is relatief klein, maar wel vrijwel volledig in originele staat zoals gebouwd in 1622.

Taga Taisha

Het heiligdom Taga Taisha ligt even buiten Hikone en wordt geassocieerd met alles wat nodig is voor een lang en gelukkig leven.

City Guides


Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Hikone.