Himeji reisgids

Op ongeveer een uur reizen met de trein vanaf Osaka ligt Himeji, een kleine (voor Japanse begrippen, er wonen “slechts” een half miljoen mensen) maar bruisende havenstad.

Als stad bestaat Himeji pas sinds 1889, maar de geschiedenis gaat veel verder terug dan dat. Ergens halverwege de veertiende eeuw werd de eerste steen van het kasteel gelegd. In die tijd was Japan een lappendeken van graafschappen, elk met een eigen bestuurder die zijn administratieve apparaat, leger van samoerai en zijn onderkomen traditiegetrouw vestigde in een kasteel. Japan stond dus vol met kastelen in die tijd en rond de kastelen vormden zich vanzelf dorpen en steden. Bijzonder is dat ten eerste het kasteel van Himeji enorm is en dat ten tweede het kasteel als een van de weinige overgebleven originele kastelen nog steeds staat.

Het bruisende centrum van de stad ligt in het gebied tussen het treinstation in het kasteel. Via de overdekte winkelstraat Miyuki-dori loop je in ongeveer 15 minuten naar het kasteel.

Hoewel het kasteel de meest bekende en in het oogspringende hotspot van de stad is, biedt Himeji meer. Zo ligt in de bossen net buiten de stad het eeuwenoude tempelcomplex van Engyo-ji, een uitstekende plek om het spirituele Japan te ervaren.

Himeji is uitstekend bereikbaar met directe treinverbindingen vanaf Kyoto, Osaka en Kobe in het oosten en Okayama in het westen. Ook de meeste Shinkansen treinen uit die richtingen maken hier een stop.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Sightseeing Loop Bus

Veel van wat er in Himeji te zien is, is te zien in de omgeving van het kasteel. Vlak achter Kasteel Himeji liggen het Kunstmuseum en het Literatuurmuseum. Ook de tuinen van Koko-en liggen vlak naast het kasteel. Vanaf het station zijn al deze bezienswaardigheden makkelijk te voet te bereiken, maar heb je niet zo veel tijd voor je bezoek dan kun je gebruik maken van de Sightseeing Loop Bus.

De Sightseeing Loop Bus rijdt vanaf het station tegen de klok in rond het kasteel en stopt bij alle bezienswaardigheden. Een enkele rit kost ¥ 100. Voor ¥ 300 heb je een dagkaart.

De Sightseeing Loop Bus dienstregeling begint om 9:00. De laatste rit begint om 17:00. Een rondje, begin en einde bij het station, duurt ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van de dag van de week en het tijdstip rijden de bussen iedere 15 of 30 minuten.

Overnachten in Himeji

Het centrum van Himeji is compact en makkelijk te voet te verkennen. Waar je verblijft hangt voornamelijk af van je budget, want qua locatie zit je in het centrum overal uitstekend.

Kasteel Himeji

Het hoogtepunt van de stad is Kasteel Himeji. In de buurt van het kasteel zijn een hoop hotels te vinden in iedere prijsklasse. Bovendien ligt het gebied rond Kasteel Himeji op loopafstand van het station, een station waar ook de Shinkansen stopt.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Himeji. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Himeji.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Himeji
Kaizan-do

Engyo-ji

De boeddhistische tempel Engyo-ji is een 1.000 jaar oud heiligdom op de berg Shosha bij Himeji en filmlocatie van The Last Samurai.

Himeji City Aquarium

Himeji City Aquarium

Het Himeji City Aquarium is een klein aquarium in de stad van Kasteel Himeji. Kom kijken bij de penguins, schildpadden en roggen.

Himeji City Zoo

Himeji City Zoo

Himeji City Zoo is een kleine dierentuin op het terrein van Kasteel Himeji. De krappe verblijven zijn toe aan een upgrade.

Kasteel Himeji

Kasteel Himeji

Het grootste samoerai kasteel van Japan nog in originele staat is Kasteel Himeji, sinds 1993 UNESCO Werelderfgoed.

Koko-en

Koko-en

De Japanse tuinen van Koko-en zijn aangelegd in 1992 op het terrein waar vroeger de woning van de kasteelheer van Kasteel Himeji stond.

Gerelateerde berichten

UNESCO Werelderfgoed in Japan

UNESCO Werelderfgoed in Japan

23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.

Sakura

Sakura, kersenbloesem in Japan 2020

Als de lente komt in Japan dan trekt een golf van roze bloesem over Japan. De kersenbloesem, sakura in het Japans, is een fenomeen dat je niet mag missen.