Engyo-ji

Boven op de berg Shosha, aan de stadsgrens van Himeji, ligt de Boeddhistische tempel Engyo-ji. Dit sfeervolle tempelcomplex heeft een geschiedenis van meer dan 1,000 jaar. Het complex ligt op 30 minuten van het stadscentrum met de bus en de kabelbaan.

De tempels van Engyo-ji liggen in een bosrijk complex op de top van de berg. Vanaf het station van de kabelbaan loop je in een minuut of 15 naar de Niomon Poort. Eenmaal binnen loop je nog een keer 15 minuten naar Maniden, de prachtige houten tempelhal die op palen gebouwd is tegen de stijle bergwand.

Dieper in het bos liggen ook de andere hallen van het tempelcomplex: de Daikodo (hoofd hal), de Jikido (eet- en slaapkwartier) en de Jogyodo (het gymnasium). Deze drie hallen samen staan bekend als Mitsu-no-do (wat Drie Hallen betekent). Nog verder langs het bospad staan nog wat gebouwen en uiteindelijk ook het uitkijkplatform vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Himeji.

De relatieve ongereptheid van de natuur en het eeuwenoude tempelcomplex vormen regelmatig het decor voor historische films. Internationaal de meest bekende hiervan is The Last Samurai met Tom Cruise.

Bereikbaarheid

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Zoek tours

Bezoek Engyo-ji

Toegangsprijs
¥ 500
Beoordeling