Kobe reisgids

Ingeklemd tussen de Rokko bergen en de Baai van Osaka ligt de gemoedelijke havenstad Kobe. Vergeleken met steden als Tokyo of Osaka is Kobe een kleine stad. Desondanks hangt er een cosmopolitische sfeer. Met name het gebied rond Sannomiya Station is erg modern met veel modieuze winkels en leuke eetgelegenheden.

Dat Kobe zo’n moderne stad komt doordat op 17 januari 1995 een enorme aardbeving de stad vernietigde. Het duurde bijna 20 jaar voordat alle verwoeste gebouwen opnieuw opgebouwd waren maar het zorgt er wel voor dat Kobe moderner aandoet dan veel andere Japanse steden.

Het cosmopolitische karakter had de stad echter al voor 1995. Kobe is een van de oudste havensteden van Japan. Van het eind van de middeleeuwen tot 1868 had Japan zich volledig afgezonderd van de buitenwereld. Na het openstellen van de grenzen ontwikkelde de economie zich in hoog tempo. Op strategische plaatsen langs de kust ontwikkelde dorpjes zich tot handelshavens. Door de beschutte ligging in de luwte van de Baai van Osaka was Kobe bij uitstek geschikt voor schepen om aan te leggen.

Handelaars van over de helen wereld lieten in Kobe handelsposten bouwen. De historische wijk Kitano is een aaneenschakeling van handelsposten uit het begin van de vorige eeuw. Wonderwel is Kitano redelijk door de aardbeving gekomen en nog steeds hangt hier een bijna Europese sfeer.

Openbaar vervoer

Kobe ligt op nog geen half uur met de trein vanaf Osaka. Het belangrijkste station van de stad ligt in de wijk Sannomiya. Ook de Shinkansen stopt in Kobe, op Shin-Kobe Station.

Het centrum van Kobe is vrij compact en uitstekend te voet te verkennen. Maar als je helemaal van de ene uithoek naar de andere wilt kan het toch wel handig zijn om even snel de metro of de trein te pakken. Bovendien is er een toeristische bus die een rondje door het centrum rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Metro

Kobe telt twee metrolijnen. De Kaigan-lijn loopt van west naar oost langs de kust. De Seishin-Yamate-lijn loopt ongeveer parallel aan de Kaikan-lijn maar dichter tegen de bergen aan. Beide lijnen zijn voornamelijk voor forenzen en als toerist zul je er vrij weinig aan hebben.

Trein

Er rijden vier spoorwegmaatschappijen met treinen in Kobe. De lijnen van JR, Hankyu en Hanshin lopen in het centrum vrijwel naast elkaar en stoppen in Sannomiya en Motomachi. De lijn van Kobe Dentetsu loopt vanaf vanaf Shinkaichi naar het noorden de bergen in en is nuttig als je naar Mount Rokko en Arima Onsen reist.

Bus

De toeristische Kobe City Loop Bus rijdt een rondje door de stad en verbindt een aantal van de bezienswaardigheden. Een ritje met de City Loop is bovendien een leuke manier om in een korte tijd de sfeer van de verschillende wijken van de stad te leren kennen. Een enkele rit kost ¥ 260 en voor ¥ 680 reis je een dag lang onbeperkt met de City Loop. Kaartjes zijn te koop in de bus.

Rokkosan Tourist Pass

Rokkosan Tourist Pass

De Rokkosan Tourist Pass is uitsluitend beschikbaar voor buitenlandse bezoekers en is een voordelige manier om Mount Rokko te bezoeken.

Let op: deze pas moet je ophalen op Kansai International Airport of bij een informatie centrum in Osaka.

Overnachten in Kobe

Kobe is een compacte stad en de meeste hotels liggen in het centrum. Er zijn een aantal wijken in het centrum waar je uitstekende hotels kunt vinden.

Gokodori

De wijk Gokodori ligt net ten zuidoosten van Sannomiya Station. Hier vind je een aantal prima hotels en leuke restaurantjes. Ze zit hier net buiten het uitgaansgebied, dus hier gaat het er rustig en beschaafd aan toe.

Naniwamachi

In Naniwamachi zit je net ten zuidwesten van Sannomiya en het winkelgebied. Hier verblijf je heerlijk rustig en zit je toch op loopafstand van het uitgaansgebied en de haven.

Ikuta Jinja

In de wijk rond het Shinto heiligdom Ikuta Jinja, net ten noorden van Sannomiya Station, speelt het nachtleven van Kobe zich af. Hier vind je allerlei kleine barretjes waar nog geen 10 mensen in kunnen en hangt er een goede sfeer op straat.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kobe. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kobe.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Kobe
Akashi Kaikyo Brug

Akashi Kaikyo Brug

De Akashi Kaikyo Brug is de langste hangbrug ter wereld. Het brugdek tussen de twee pijlers is 1.991 meter lang.

Arima Onsen

Arima Onsen

Het bergdorpje Arima Onsen niet ver van Kobe herbergt een van de oudste kuuroorden van Japan.

Ikuta Jinja

Ikuta Jinja

Het Shinto heiligdom Ikuta Jinja stamt uit de 3de eeuw en is daarmee een van de oudste heiligdommen van Japan.

Kitano

Kitano-cho

De wijk Kitano-cho ligt tegen de onderkant van de Rokko bergketen. Hier woonden vroeger de buitenlandse kooplieden.

Kobe Chinatown

Kobe Chinatown

Twee straten en een plein vormen samen Nankinmachi, beter bekend als Kobe Chinatown. De wijk barst van de restaurants en eetkraampjes.

Mount Rokko

Mount Rokko

De berg Mount Rokko is met 931 meter de hoogste piek in het Rokko gebergte, de bergketen die de stad Kobe een altijd groene achtergrond geeft.

Shin-Kobe Ropeway

Nunobiki Herb Garden Ropeway

De Nunobiki Herb Garden Ropeway is een kabelbaan die vanaf Shin-Kobe Station de berg op loopt naar de Nunobiki Herb Garden.

Gerelateerde berichten