Kobe reisgids

Ingeklemd tussen de Rokko bergen en de Baai van Osaka ligt de gemoedelijke havenstad Kobe. Vergeleken met steden als Tokyo of Osaka is Kobe een kleine stad. Desondanks hangt er een cosmopolitische sfeer. Met name het gebied rond Sannomiya Station is erg modern met veel modieuze winkels en leuke eetgelegenheden.

Dat Kobe zo’n moderne stad komt doordat op 17 januari 1995 een enorme aardbeving de stad vernietigde. Het duurde bijna 20 jaar voordat alle verwoeste gebouwen opnieuw opgebouwd waren maar het zorgt er wel voor dat Kobe moderner aandoet dan veel andere Japanse steden.

Het cosmopolitische karakter had de stad echter al voor 1995. Kobe is een van de oudste havensteden van Japan. Van het eind van de middeleeuwen tot 1868 had Japan zich volledig afgezonderd van de buitenwereld. Na het openstellen van de grenzen ontwikkelde de economie zich in hoog tempo. Op strategische plaatsen langs de kust ontwikkelde dorpjes zich tot handelshavens. Door de beschutte ligging in de luwte van de Baai van Osaka was Kobe bij uitstek geschikt voor schepen om aan te leggen.

Handelaars van over de helen wereld lieten in Kobe handelsposten bouwen. De historische wijk Kitano is een aaneenschakeling van handelsposten uit het begin van de vorige eeuw. Wonderwel is Kitano redelijk door de aardbeving gekomen en nog steeds hangt hier een bijna Europese sfeer.

Te zien in Kobe

Arima Onsen

Arima Onsen is een bekende warmwaterbron in Kobe. Het kuuroord wordt van het stadscentrum gescheiden door de bergen rond Mt. Rokko. Al sinds mensenheugenis trekken inwoners van Kobe, Osaka en zelfs Kyoto naar Arima Onsen voor ontspanningen. De geschiedenis van Arima Onsen gaat zo’n 1.000 jaar terug. De aristocraten uit Kyoto, toen de hoofdstad, ontdekten dat het warme water uit de bronnen een helend effect had. Het…

Mount Rokko

De berg Mount Rokko is met 931 meter de hoogste piek in het Rokko gebergte, de bergketen die de stad Kobe een altijd groene achtergrond geeft. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de Baai van Osaka en de stedelijke agglomeratie van het Hanshin-gebied, het gebied van Kobe tot Osaka. Het is een populaire plek om te…