Kongobu-ji

Het tempeldorp Koyasan, bovenop de berg Koya in de prefectuur Wakayama, is het hoofdkwartier een van de belangrijkste Boeddhistische stromingen in Japan. Toen Koyasan gesticht werd door Kobo Daishi in 805 stond Kongobu-ji niet op de planning.

Deze tempel werd pas in 1593 gebouwd door Toyotomi Hideyoshi als eerbetoon aan zijn overleden moeder. Pas later werd Kongobu-ji samengevoegd met de buur-tempel om hoofd-tempel te worden van het Shingon Boeddhisme.

Het grootste gedeelte van Kongobu-ji is toegankelijk voor bezoekers. De Ohirama Kamer wordt gebruikt voor de belangrijke rituelen en ceremonies. In de naastgelegen Wilgen Kamer pleegde Toyotomi Hidetsugu rituele zelfmoord, opgedragen door zijn oom Toyotomi Hideyoshi.

Het interieur van het tempelcomplex is gedecoreerd met schilderingen van significante momenten uit de historie. Ook bloemen komen veel voor, zoals in veel traditionele Japanse interieur-schilderingen.

Er indrukwekkend is de rotstuin achter Kongobu-ji. De Banryutei Rots Tuin werd in 1984 aangelegd en is de grootste van zijn soort in Japan. De grote stenen in de tuin zijn afkomstig van het eiland Shikoku, de geboorteplaats van Kobo Daishi.