Funaoka Onsen

Het openbare badhuis Funaoka Onsen is het oudste openbare badhuis in Kyoto dat nog operationeel is. Sinds 1923 komen zowel locals als reizigers naar dit badhuis om hun vermoeide lijven onder te dompelen in de warme en koude baden. Volgens de Lonely Planet is Funaoka Onsen het beste badhuis van Kyoto. Omdat dit badhuis in vrijwel alle reisgidsen genoemd wordt zijn ze hier gewend aan buitenlandse bezoekers. In de volksmond wordt dit badhuis de “Koning der Badhuizen” genoemd.

Het plafond van de kleedkamer is versierd met houtsneden die geproduceerd zijn door lokale houtwerkers in de tijd dat Japan Mantsjoerije bezette. Tegenwoordig wordt die bezetting gezien als controversieel, maar de houtsneden geven een goed beeld van de tijdgeest. Vanwege de historische waarde wordt de controversie van de panelen door de vingers gezien. Vanuit de kleedkamer loop je via een klein bruggetje via de tuin naar de baden.

In de tuin is vind je een bad dat volledig gemaakt is van het hout van de Japanse cipres. Het blanke hout geurt heerlijk onder de invloed van het warme water. Ook in de binnenbaden zijn her en der versieringen te zien. In Japanse badhuizen kom je hier en daar elektrische baden tegen. Je zit tussen twee elektroden in die elektriciteit door je lichaam pompen. Het lijkt een beetje een vreemde combinatie, maar is vrij onschadelijk. Door de elektriciteit spannen en ontspannen je spieren zich in korte pulsen, wat werkt als een soort massage. Alleen als je last hebt van je hart kun je de elektrische baden beter links laten liggen. Funaoka Onsen heeft het eerste en oudste elektrische bad van Japan.

Bereikbaarheid

Funaoka Onsen is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Kyoto Station neem je bus 206 en stap uit bij de halte Senbon-Kuramaguchi. De rit duurt ongeveer een half uur. Vanaf de bushalte loop je in 5 minuten naar het badhuis.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bezoek Funaoka Onsen

Toegang
¥ 430
Beoordeling