De wijk Higashiyama ligt aan de voet van de bergketen ten oosten van de stad Kyoto. Het is een van de best bewaard gebleven historische plekken van de stad. In het bijzonder het gebied tussen Yasaka Jinja en Maruyama Park aan de noordzijde en Kiyomizu-dera aan de zuidzijde is prachtig.

Higashiyama heeft een uitgebreid netwerk van steegjes en straatjes met traditionele houten huizen. Daardoor voelt de wijk erg intiem. Bovengrondse telefoon- en elektriciteitskabels zijn ondergronds gelegd en de straten zijn opnieuw bestraat. Daarmee ziet het gebied er nog authentieker uit.

De “toeristen-route” tussen Yasaka Jinja en Kiyomizu-dera is aan weerszijde bezaaid met winkeltjes. Je vindt hier veel handwerk en lokale producten. Daarnaast serveren de restaurantjes langs de route goed eten voor redelijke prijzen.

Bereikbaarheid

Higashiyama verken je het beste te voet. Een goed beginpunt is Yasaka Jinja. Vanaf Kyoto Station kies je buslijn 100 of 206. Stap uit bij de halte Gion.

Je kunt ook kiezen voor de metro. Vanaf Kyoto Station neem je de Karasuma-lijn. In Karasuma-Oike stap je over op de Tozai-lijn. De halte Higashiyama ligt net ten noorden van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Evenementen in Higashiyama

mrt
08
Higashiyama Hanatoro / Higashiyama
8 – 17 maart 2019
De pitoresque wijk Higashiyama is 10 dagen lang 's avonds prachtig verlicht.

Abonneer op kalender

Bezoek Higashiyama

Beoordeling

Ervaar Japan offline