Higashiyama

Higashiyama

De wijk Higashiyama ligt aan de voet van de bergketen ten oosten van de stad Kyoto. Het is een van de best bewaard gebleven historische plekken van de stad. In het bijzonder het gebied tussen Yasaka Jinja en Maruyama Park aan de noordzijde en Kiyomizu-dera aan de zuidzijde is prachtig.

Higashiyama heeft een uitgebreid netwerk van steegjes en straatjes met traditionele houten huizen. Daardoor voelt de wijk erg intiem. Bovengrondse telefoon- en elektriciteitskabels zijn ondergronds gelegd en de straten zijn opnieuw bestraat. Daarmee ziet het gebied er nog authentieker uit.

De “toeristen-route” tussen Yasaka Jinja en Kiyomizu-dera is aan weerszijde bezaaid met winkeltjes. Je vindt hier veel handwerk en lokale producten. Daarnaast serveren de restaurantjes langs de route goed eten voor redelijke prijzen.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Higashiyama verken je het beste te voet. Een goed beginpunt is Yasaka Jinja. Vanaf Kyoto Station kies je buslijn 100 of 206. Stap uit bij de halte Gion.

Je kunt ook kiezen voor de metro. Vanaf Kyoto Station neem je de Karasuma-lijn. In Karasuma-Oike stap je over op de Tozai-lijn. De halte Higashiyama ligt net ten noorden van de belangrijkste bezienswaardigheden.