Kinkaku-ji

Kinkaku-ji, letterlijk Gouden Tempel, is de bijnaam van de Rokuon-ji tempel in het noord-westen van Kyoto. Rokuon-ji betekent Hertentuin Tempel. De tempel is gebouwd tijdens de Muromachi periode (1337-1573). In deze periode vond men de plaatst van een gebouw in haar omgeving erg belangrijk. Door middel van een omliggende tuin werd de overgang van gebouw naar omgeving zo geleidelijk mogelijk gemaakt. Gebouwen werden dus ontworpen als onderdeel van een tuin en aansluitend op de directe omgeving. Kinkaku-ji is hier een heel mooi voorbeeld van.

Vroeger was Rokuon-ji de villa van een rijke staatsman. In 1397 kocht de shogun de villa met de bedoeling er een tempel van te maken. Kinkaku, het Gouden Paviljoen, is het meest in het oog springende gebouw van het tempelcomplex. Zodoende ontstond al snel de bijnaam. In de Kinkaku liggen relikwieën opgeslagen. Daarom is het paviljoen niet toegankelijk voor bezoekers.

Bereikbaarheid

De beste manier om Kinkaku-ji te bereiken is per bus. Vanaf Kyoto Station rijden lijnen 101 en 205 langs de tempel. Stap uit bij de halte Kinkakujimichi. De rit duurt ongeveer 45 minuten.

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Viator

Bezoek Kinkaku-ji

Toegangsprijs
¥ 400
Beoordeling