De tempel Nanzen-ji werd in 1291 gebouwd door toenmalige keizer Kameyama op de plaats waar een van zijn buitenverblijven stond. Intussen uitgegroeid tot een van de belangrijkste tempels in KyotoNanzen-ji is het hoofdkwartier van de Nanzen-ji school binnen het Rinzai Zen Boeddhisme.

Door de eeuwen heen is Nanzen-ji een aantal keer in de als gelegd door grote branden. Elke keer verrees het complex nog groter dan het geweest was.

Het Nanzen-ji complex is vrij uitgestrekt en ligt in een bosrijke omgeving. Als je het complex op loopt kan je niet om de grote poort heen. Deze Sanmon poort is bijna net zou oud als de tempel zelf. Op de bovenverdieping van de poort is een observatie-dek dat toegankelijk is voor bezoekers. De Hojo, het verblijf van de abt van de tempel, heeft een indrukwekkende ‘droge tuin’. Het complex wordt doorkruist door een aquaduct van het Biwako Meer Kanaal. Dit kanaal werd oorspronkelijk aangelegd voor het vervoer van vracht, passagiers en water vanaf het Biwako Meer, aan de andere kant van de Higashiyama bergketen. Het kanaal fungeert nog steeds als watertoevoer voor onder andere de brandweer van Kyoto. In het nabij gelegen Biwako Meer Kanaal Museum is te zien hoe het kanaal over de jaren gebruikt is.

Het Pad der Filosofen begint net ten noorden van Nanzen-ji en loopt tot aan Ginkaku-ji.

Bezoek Nanzen-ji

Toegangsprijs

¥ 500

Beoordeling

Ervaar Japan offline