Nara reisgids

Nara is een van de oudste steden van Japan. Het was de hoofdstad van 710 tot 784, het jaar dat Kyoto die rol overnam. In 2010 vierde de stad haar 1.300 jarig bestaan. In de dagen als hoofdstad groeide Nara van landelijk handelscentrum tot een ware metropool. Nadat de hoofdstad verplaatst werd naar Kyoto raakte de metropool gedeeltelijk in verval. Het paleis uit die tijd bestaat al heel lang niet meer. Een aantal belangrijke historische punten zijn echter bewaard gebleven.

Als je met de trein naar Nara gaat neem je waarschijnlijk een Kintetsu trein vanuit Osaka of Kyoto. JR heeft ook een station in Nara, maar dat station ligt eigenlijk buiten het centrum. Kintetsu-Nara ligt daarentegen precies goed. Een paar minuten lopen ten oosten van Kintetsu-Nara ligt Nara Park.

Openbaar vervoer

Reis je met de trein vanaf Kyoto of Osaka naar Nara, dan kun je kiezen uit twee spoorwegmaatschappijen. Het station van de private maatschappij Kintetsu ligt ondergronds in het centrum van Nara op loopafstand van de grote attracties. Het JR station ligt iets minder gunstig, maar reis je met JR dan kun je de Japan Rail Passgebruiken. Er rijden bussen van Nara Kotsu die de stations van Kintetsu en JR met elkaar en met de bezienswaardigheden verbinden.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Bus

Na aankomst met de trein in Nara liggen veel van de bezienswaardigheden op loopafstand. Toch kan het wel prettig zijn of af en toe de bus te nemen. Zeker als je ook de tempels iets verder van het station wilt bezoeken. De belangrijkste buslijnen in Nara zijn:

Kintetsu Rail Pass

Kintetsu Rail Pass

Met de Kintetsu Rail Pass kun je niet alleen onbeperkt gebruik maken van de bussen in en rond Nara, maar ook van de treinen van Kintetsu tussen Kyoto, Nara en Osaka. Ook de Kintetsu Rail Pass is beschikbaar als 1-daagse of 2-daagse pas.

Nara Bus Pass

Nara Bus Pass

Met de Nara Bus Pass maak je onbeperkt gebruik van de bussen in Nara over een periode van 1 of 2 dagen. De Nara Bus Pass is verkrijgbaar bij de balie van Nara Kotsu in het JR station en het kantoor van Nara Kotsu tegenover de uitgang van het Kintetsu station.

Overnachten in Nara

In tegenstelling tot grote steden is het uitzoeken van de beste locatie om te overnachten in Nara niet zo moeilijk. Het compacte centrum ligt op loopafstand van veel van de bezienswaardigheden van de stad. Of je nou op zoek bent naar een hotel in westerse stijl of een comfortabele ryokan met een onsen bad, Nara heeft het allemaal.

Kintetsu Station

Ten zuiden van het Kintetsu station loopt een overdekte winkelstraat in zuidelijke richting. Rond deze winkelstraat vind je leuke restaurantjes en barretjes, maar natuurlijk ook wat leuke hotels. Je hebt een goede keuze uit modern westers of traditioneel Japans.

Nara Park

Aan de west- en zuidzijde van Nara Park vindt je de luxere wellness hotels. In traditioneel Japanse gastvrijheid geniet je hier van een comfortabele kamer, een heerlijke Japanse maaltijd en natuurlijk een bad in een onsen. Aan de oostzijde van het park, aan de voet van de heuvels, ligt het hotel The Deer Park Inn. Dit is een zeer betaalbare accommodatie op een van de mooiste plekjes van de stad.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nara. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nara.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Nara
Horyu-ji

Horyu-ji

De UNESCO Werelderfgoed tempel Horyu-ji in Nara stamt uit 607 en is een van de oudste tempels in Japan.

Kasuga Taisha

Kasuga Taisha

In het bos rond het Shinto heiligdom Kasuga Taisha staan honderden stenen lantaarns in het bos die de omgeving een specifieke sfeer geven.

Kofuku-ji

Kofuku-ji

De tempel Kofuku-ji is gesticht in 710. Het meest opvallende gebouw van het complex is de 5 verdiepingen hoge pagode.

Nara Park

Nara Park

Het grote stadspark Nara Park ligt tussen de tempels Todai-ji, Kasuga Jinja en Kofuku-ji in de stad Nara.

Todai-ji

Todai-ji

Het gigantische hoofdgebouw van de Boeddhistische tempel Todai-ji in Nara is een van de grootste houten gebouwen ter wereld.

Gerelateerde berichten

UNESCO Werelderfgoed in Japan

UNESCO Werelderfgoed in Japan

23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.

Top 5 Werelderfgoed in Japan

De rijke cultuur van Japan is gewaarborgd door UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit zijn de meest interessante Werelderfgoed locaties in Japan.

Straatje in de regen

10 mooiste stadjes van Japan

De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooisten.

Kiyomizu-dera

10 historische plekken in Japan

Het barst in Japan van de cultuur en historie. Hier 5 historische plekken die op ieder reisschema horen en 5 minder bekende plekken als je wat anders wilt.