Omihachiman reisgids

Omihachiman is een oud handelsstadje aan de Biwako Meer, het grootste meer van Japan. Met de trein ben je vanaf Kyoto ongeveer 30 minuten onderweg.

Bij het dorpje Hachiman werd eind 16de eeuw een kasteel gebouwd. Onder de rook van dat kasteel ontstond een levendig handelscentrum. Het dorp lag ideaal aan het water en fungeerde als haven voor het achterland. De oude kern van het handelsdorpje Hachiman is goed bewaard gebleven in het westelijk gedeelte van Omihachiman. Ook het kanalenstelsel dat gebruikt werd om goederen via het water het dorp in te voeren is gedeeltelijk bewaard. Het hoogtepunt hiervan is de Hachiman-bori, de gracht die door het dorp voert.

Te zien in Omihachiman

Suigo tour

Met een suigo tour, een bootje en een gids/gondelier, kun je de oude waterweg van Omihachiman verkennen. Dit is een leuk uitstapje wat in maar weinige westerse reisgidsen beschreven staat. Dat komt waarschijnlijk omdat de meeste informatie erover alleen beschikbaar is in het Japans. De Omihachiman Tourist Information Centre, net buiten het JR Omihachiman station heeft wat informatie…