Omihachiman reisgids

Omihachiman is een oud handelsstadje aan de oostelijke oever van het Biwako Meer, het grootste meer van Japan. Met de trein ben je vanaf Kyoto ongeveer 30 minuten onderweg.

Bij het dorpje Hachiman werd eind 16de eeuw een kasteel gebouwd. Onder de rook van dat kasteel ontstond een levendig handelscentrum. Het dorp lag ideaal aan het water en fungeerde als haven voor het achterland. De oude kern van het handelsdorpje Hachiman is goed bewaard gebleven in het westelijk gedeelte van Omihachiman. Ook het kanalenstelsel dat gebruikt werd om goederen via het water het dorp in te voeren is gedeeltelijk bewaard. Het hoogtepunt hiervan is de Hachiman-bori, de gracht die door het dorp voert.

Openbaar vervoer

De JR Biwako-lijn loop vanaf Kyoto langs de oostzijde van het Biwako Meer en stopt onder andere in Omihachiman en Hikone. De rit vanaf Kyoto naar Omihachiman duurt ongeveer 30 minuten. Het historische stadscentrum van de stad ligt ongeveer 2 kilometer ten noordwesten van het treinstation. Vanaf de noordelijke uitgang van het station rijdt iedere 10-30 minuten een bus richting de bezienswaardigheden. Het centrum is uitstekend te voet te verkennen.

Overnachten in Omihachiman

Hoewel Omihachiman prima te bezoeken is als dagtrip vanaf Kyoto is het ook een leuke plek om te overnachten als je ruimte hebt in je reisschema. Kies dan voor een van de traditionele gasthuizen in het historische centrum.

Historisch centrum

In het historische centrum van Omihachiman liggen een paar traditionele gasthuizen waar je heerlijk kunt overnachten en de Japanse gastvrijheid kunt ervaren.

Guesthouse Mio ligt midden in het historische district en heeft een tuin met uitzicht op de rivier en wordt bijzonder goed beoordeeld door reizigers.

Guesthouse En is iets verder verwijderd van het centrum van de stad maar ook een uitstekende keuze. Er zijn gratis leenfietsen beschikbaar in de accommodatie om op een ontspannen manier Omihachiman en de oevers van het Biwako Meer te verkennen.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Omihachiman. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Omihachiman.

Zoek & boek excursies

Bezienswaardigheden in Omihachiman

Mount Hachiman

Mount Hachiman

Het stadje Omihachiman ontwikkelde zich rond het kasteel bovenop Mount Hachiman. Tegenwoordig kun je op de berg wandelen.

Suigo Tour

Suigo tour

Met een suigo tour, een bootje en een gids/gondelier, kun je de oude waterweg van Omihachiman verkennen.