Yoshino reisgids

Diep in de bergen ten zuiden van Nara en ten zuidoosten van Osaka ligt het dorpje Yoshino. Een slaperig dorpje, wat twee weken per jaar tot leven komt. Het is namelijk een van de beste plekken in Japan om van de kersenbloesem te genieten. De heuvels rond het dorp staan vol met kersenbomen die rond eind maart de hele omgeving hullen in een roze gloed.

De sakura die hier bloeit is van het type Yoshinokers die, zoals de naam al doet vermoeden, oorspronkelijk uit Yoshino komt. Er zijn vier gebieden binnen het dorp waar de bomen staan. Ieder gebied heet “senbon”, wat zoiets betekent als “1.000 bomen”.

Openbaar vervoer

De beste manier om Yoshino te bereiken is per trein. Vanaf Osaka neem een trein van de spoorwegmaatschappij Kintetsu vanaf station Abenobashi in de wijk Tennoji. Hier vertrekken rechtstreekse limited express treinen naar Yoshino. De rit duurt 1 uur en 15 minuten.

Vanaf Nara neem een Kintetsu trein richting Yamato-Saidaiji Station. Hier stap je over richting Kashiharajingu-Mae Station. Vanaf hier rijden treinen naar Yoshino. Over de reis vanaf Nara doe je anderhalf uur.

Kabelbaan

De meeste bezoekers arriveren in Yoshino per trein. Een vrij stijle helling ligt tussen het treinstation en het dorp in. Je kunt ervoor kiezen om langs de weg de helling op te lopen, maar een goed alternatief is een korte kabelbaan. Tijdens het bloeiseizoen gaat er dagelijks ieder kwartier een treintje naar boven en naar beneden. Buiten het seizoen rijdt de kabelbaan alleen van vrijdag t/m maandag. In de winter ligt de kabelbaan helemaal stil.

Shuttlebus

Tijdens het sakura seizoen rijden er 2 tot 4 bussen per uur vanaf het treinstation naar Naka Senbon. Vanaf Naka a Senbon rijden minibussen door naar Oku Senbon.

Buiten het bloeiseizoen rijdt er 1 minibus per uur vanaf het top station van de kabelbaan naar Oku Senbon.

Overnachten in Yoshino

Een paar weken per jaar is het enorm druk in Yoshino. Veel mensen bezoeken het dorp als dagtocht, maar er zijn ook een paar prima overnachtingsmogelijkheden.

Shimo Senbon

Op de helling tussen het station en het dorp liggen een paar hotels. Dit zijn relatief de best betaalbare hotels van Yoshino.

Naka Senbon

Leuker, maar ook wat prijziger, zijn de hotels in Naka Senbon. Hier zit je echt midden in tussen de kersenbloesem.

Kami Senbon

Het meest spectaculaire stukje van Yoshino is de helling Kami Senbon. Ook hier liggen een paar uitstekende hotels.

Zoek & boek een hotel

Bezienswaardigheden in Yoshino

Mikumari Jinja

Mikumari Jinja

Het Shinto heiligdom Mikumari Jinja ligt bovenaan de helling van Mount Yoshino en staat sinds 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Mount Yoshino

Mount Yoshino

Op de helling van Mount Yoshino staan zo’n 30.000 kersenbomen. Dit is de beste plek in Japan om de kersenbloesem te zien.

Yoshimizu Jinja

Yoshimizu Jinja

Het Shinto heiligdom Yoshimizu Jinja heeft een rijke geschiedenis en is een uitstekende plek om de kersenbloesem op de helling van Mount Yoshino te zien.

Gerelateerde berichten

Sakura

Sakura, kersenbloesem in Japan 2020

Als de lente komt in Japan dan trekt een golf van roze bloesem over Japan. De kersenbloesem, sakura in het Japans, is een fenomeen dat je niet mag missen.