Hakone reisgids

Hakone is een lieflijk dorpje aan de voet van Mount Fuji en een van de 10 mooiste stadjes van Japan. Niet zo heel ver weg van de gonzende metropool van Tokyo die 24 uur per dag door raast en toch rustgevend. Hakone is een dorp met tempels, tuinen met houten bruggetjes, rode lantaarns en schrijnpoorten. Het is toeristisch maar kalm, ingeklemd tussen de heuvels.

Hakone is de perfecte uitvalsbasis om het Fuji-Hakone-Izu National Park te verkennen. Hier vind je de Grote Kokende Vallei (Owakudani), Hakone Jinja schrijn, het Ashi Meer en het Hakone Openlucht Museum.

Behalve dat is Hakone ook een onsen resort. Ondergrondse vulkanische activiteit zorgt voor een weelde aan warmwaterbronnen die bij uitstek geschikt zijn om in te baden. De meeste hotels hier hebben een onsen bad speciaal voor hotelgasten.

Hakone is helemaal ingericht op toeristen, en het National Park is dan ook uitstekend te bereiken. Er zijn verscheidene vormen van openbaar vervoer: de trein, een kabeltreintje, een kabelbaan, de bus en zelfs een schip dat op het Ashi Meer rond vaart.

Openbaar vervoer

Vanaf Tokyo is Hakone uitstekend bereikbaar per trein. Een idyllisch bergtreintje verbindt de verschillende dorpskernen met de stad Odawara. Hier sluit het bergtreintje aan op de Odakyu Railway die een rechtstreekse onderhoudt vanuit de wijk Shinjuku in Tokyo. Ook de Tokaido Shinkansen stopt in Odawara, ideaal voor verbinding met Tokyo, Nagoya, Kyoto en Osaka. Op de Shinkansen kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass. Die is echter op de Odakyu treinen niet geldig.

Hakone Freepass

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass reis je 2 of 3 dagen onbeperkt met al deze vormen van openbaar vervoer in de Hakone regio. Dat is inclusief de trein van Shinjuku of Odawara.

Info & prijzen

Trein

Vanaf Odawara rijdt het bergtreintje van de Hakone Tozan Railway via Hakone-Yumoto naar Gora. Deze treinverbinding vormt de ruggengraat van het openbaar vervoer in het gebied. Vanaf de verschillende stations vertrekken bussen en kabelbanen naar bestemmingen dieper in de regio.

Funicular

Vanaf Gora voert een funicular de berg Sounzan op. Het treintje rijdt door een bebost gebied met spectaculaire uitzichten. In de zomermaanden bloeien honderden hortensia’s langs het spoor.

Kabelbaan

Vanaf Sounzan voert een kabelbaan je verder via Owakudani naar Togendai, aan de noordkust van het Ashimeer.

Boot

Vanaf Togendai kun je met de boot verder naar Hakone-machi en Motohakone aan de zuidkust van het Ashimeer.

Bus

Bij de verschillende haltes van alle andere vervoersmiddelen kun je overstappen op buslijnen die je naar de overige bezienswaardigheden brengen.

Overnachten in Hakone

De regio rond Hakone is vrij groot, met behoorlijk wat keuze aan overnachtingsmogelijkheden. Veel toeristen verblijven in Hakone-Yumoto, het eindpunt van de treinen uit Tokyo en Odawara. Daardoor is Hakone-Yumoto erg toeristisch. Leuker is het om te verblijven in een van de andere dorpskernen in de regio.

Tonosawa

Deze locatie ligt prachtig en relatief afgelegen langs een rivier. Voor een echte rustige berg-ervaring is Tonosawa de beste keuze.

Booking.com

Gora

Gora ligt midden in de natuur omgeven door een Nationaal Park. Kom je naar Hakone voor de natuur, dan zit je in Gora perfect. Geniet van lange wandelingen en een aantal openlucht onsen (warmwaterbronnen).

Motohakone

Officieel is dit het centrum van Hakone. Veel bezienswaardigheden liggen in de buurt van Motohakone. Omdat je iets langer moet reizen om er te komen voelt het minder toeristisch aan dan Hakone-Yumoto.

Te zien in Hakone
Hakone Jinja

Hakone Jinja

Het prachtige Shinto heiligdom Hakone Jinja staat diep in het bos aan de voet van Mount Hakone. Een van de torii poorten staat in het Ashi Meer.

Sengokuhara Grasveld

Sengokuhara Grasveld

Op de westelijke helling van Mount Hakone ligt een voor Japan bijzonder natuurverschijnsel. In het gebied Sengokuhara in Hakone groeit een veld vol pampasgras.

Evenementen in Hakone

Geen evenementen gepland.

Gerelateerde artikelen