Hakone reisgids

Hakone is een lieflijk dorpje aan de voet van Mt. Fuji en een van de 10 mooiste stadjes van Japan. Niet zo heel ver weg van de gonzende metropool van Tokyo die 24 uur per dag door raast en toch rustgevend. Hakone is een dorp met tempels, tuinen met houten bruggetjes, rode lantaarns en schrijnpoorten. Het is toeristisch maar kalm, ingeklemd tussen de heuvels.

Hakone is de perfecte uitvalsbasis om het Fuji-Hakone-Izu National Park te verkennen. Hier vind je de Grote Kokende Vallei (Owakudani), Hakone Jinja schrijn, het Ashi Meer en het Hakone Openlucht Museum.

Behalve dat is Hakone ook een onsen resort. Ondergrondse vulkanische activiteit zorgt voor een weelde aan warmwaterbronnen die bij uitstek geschikt zijn om in te baden. De meeste hotels hier hebben een onsen bad speciaal voor hotelgasten.

Hakone is helemaal ingericht op toeristen, en het National Park is dan ook uitstekend te bereiken. Er zijn verscheidene vormen van openbaar vervoer: de trein, een kabeltreintje, een kabelbaan, de bus en zelfs een schip dat op het Ashi Meer rond vaart.

Met de Hakone Free Pass reis je 2 of 3 dagen onbeperkt met al deze vormen van transport. Dat is inclusief de trein van Shinjuku of Odawara naar Hakone. Voor een 2-daagse pas vanaf Shinjuku betaal je ¥ 5,140 en begin je in Odawara dan betaal je ¥ 4,000. Voor ¥ 500 extra heb je een 3-daagse pas.