Kamakura reisgids

Op minder dan een uur ten zuiden van Tokyo, aan de kust van de prefectuur Kanagawa, ligt het charmante stadje Kamakura. In 1192 werd het stadje in een klap belangrijk toen de militaire machthebbers van Japan er hun zetel vestigden. Hoewel Kyoto officieel de hoofdstad was lag de daadwerkelijke macht ruim een eeuw lang in Kamakura.

Toen na drie generaties de macht weer terug getrokken werd naar Kyoto bleef Kamakura nog een tijdje een belangrijk politiek centrum in het oostelijke gedeelt van Japan.

Tegenwoordig is de stad met name in trek bij toeristen. De vele tempels en monumenten doen enigzins denken aan Kyoto, maar Kamakura heeft iets extra’s: een prachtig strand. Tijdens de zomermaanden reizen de inwoners van Tokyo en Yokohama massaal naar hier om van de zon te genieten.

Openbaar vervoer

Kamakura ligt op iets minder dan een uur per trein vanaf Tokyo. Vanaf Tokyo Station rijdt de JR Yokosuka-lijn via Shinagawa en Yokohama rechtstreeks naar Kamakura. Vanaf Shinjuku neem de JR Shonan Shinjuku-lijn. Iets goedkoper zijn de treinen van Odakyu Railways die ook vanaf Shinjuku vertrekken. Met Odakyu ben je ruim 90 minuten onderweg. Op de twee JR lijnen kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass. In de stad zelf heb je het meest aan de tram-achtige treintjes van de spoorwegmaatschappij Enoden.

Trein

Rond het station van Kita-Kamakura liggen een aantal grote tempels die zeker de moeite van het bezichtigen waard zijn. Kita-Kamakura ligt één halte ten noorden van het hoofdstation op de JR-lijn.

Tram

De lokale spoorwegmaatschappij Enoden verbindt het hoofdstation van Kamakura met het Enoshima en Fujisawa. De tram-achtige treintjes rijden een gedeelte van het traject door de starten van Kamakura.

Fiets

Kamakura is een kleine stad. Een leuke, ontspannen manier om de hoogtepunten van de stad te ontdekken is per fiets. Bij het hoofdstation kun je fietsen huren tegen een aantrekkelijk tarief.

Overnachten in Kamakura

Kamakura staat bekend om de vele grote tempels en het gigantische Boeddha standbeeld. Maar behalve religie heeft de stad nog een belangrijk hoogtepunt: het strand. Kamakura is een echt beach resort. Veel van de hotels in de stad liggen dan ook op loopafstand van het strand.

Yuigahama

In de baai Yuigahama liggen een aantal leuke hotels aan of vlakbij het strand. Veel stedelingen uit Tokyo en Yokohama komen hier graag naartoe in het weekend om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Enoshima

Het eiland Enoshima ligt een paar haltes vanaf Kamakura Station op de Enoden-lijn. Op het hele eiland heerst een ontspannen, resort-achtige sfeer. Het is hier erg prettig verblijven.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kamakura. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kamakura.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Kamakura
Enoshima

Enoshima

Het toeristische eiland Enoshima ligt voor de kust van Kamakura. Het is een populaire weekendbestemming voor de stedelingen uit Tokyo en Yokohama.

Grote Boeddha van Kamakura

Grote Boeddha

De ruim 13 meter hoge Grote Boeddha van Kamakura is het op één na hoogste Boeddha beeld van Japan.

Hokoku-ji

Hokoku-ji

De kleine tempel Hokoku-ji is een oase van rust. Het bamboebos achter het complex is absoluut de moeite waard.

Stranden van Kamakura

Stranden van Kamakura

In Kamakura liggen de dichtstbijzijnde stranden in de buurt van Tokyo en Yokohama. Een populaire weekend bestemming voor de stedelingen in de zomer.

Gerelateerde berichten

Straatje in de regen

10 mooiste stadjes van Japan

De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooisten.