Stranden van Kamakura

In Kamakura liggen de dichtstbijzijnde stranden in de buurt van de steden Tokyo en Yokohama. Logisch dus dat de stedelingen naar Kamakura komen om te ontspannen in het weekend. De twee populairste stranden zijn Yuigahama en Zaimokuza. Samen strekken deze twee stranden zich uit over ruim een kilometer langs de Grote Oceaan. Beide stranden liggen op 5 minuten lopen vanaf station Yuigahama op de Enoden tramlijn.

Iets verder richting Enoshima ligt het strand van Shichirigahama. Dit strand is beduidend rustiger en voelt daardoor uitgestrekter. De enige reden dat het hier rustiger is, ligt aan de bereikbaarheid. Je moet namelijk iets langer in de Enoden tram zitten voor je er bent. Verblijf je in Kamakura, huur dan een fiets om de bezienswaardigheden en de stranden in je eigen tempo te verkennen.

Bereikbaarheid

De stranden van Yuigahama en Zaimokuza liggen op 5 minuten lopen van station Yuigahama op de Enoden tramlijn. Het Shichirigahama strand ligt op een paar minuten van de Enoden halte Shichirigahama.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Viator

Bezoek Stranden van Kamakura

Beoordeling