Nikko reisgids

Nikko reisgids: openbaar vervoer | overnachten | tours & excursies | bezienswaardigheden | evenementen

De stad Nikko ligt ongeveer 140 kilometer ten noorden van Tokyo in de prefectuur Tochigi, een van de 47 prefecturen van Japan. De stad is een populaire bestemming onder zowel internationale als Japanse toeristen vanwege het UNESCO Werelderfgoed.

De mausolea van shogun Tokugawa Ieyasu en zijn kleinzoon Iemitsu in Tosho-gu zijn populaire bezienswaardigheden. Ook de Futarasan Jinja is zeker de moeite waard. In de bergen ten westen van de stad liggen spectaculaire wandelpaden langs adembenemende watervallen en prachtige uitzichten. Nikko wordt door de Japanners gezien als een van de mooiste plekjes van hun land.

Naast toeristen bezoeken in de winter ook de apen uit de omliggende bergen de stad. In het besneeuwde landschap is eten schaars maar in de stad is altijd wel wat te vinden.

Futarasan Jinja in Nikko
Het hoofdgebouw van het Shinto heiligdom en UNESCO Werelderfgoed Futarasan Jinja. Deze afbeelding is publiek domein en beschikbaar via Wikimedia Commons.

Openbaar vervoer

Nikko ligt op ongeveer 140 kilometer van Tokyo. Er rijden directe treinen vanaf de hoofdstad. Op locatie aangekomen zijn er verschillende manieren om je door het gebied te bewegen.

Naar Nikko

De meest directe verbinding met Tokyo begint in Asakusa. Met de Tobu Railway limited express doe je ongeveer 2 uur over de reis en een enkeltje kost ongeveer ¥ 2.800. Met een reguliere trein betaal je de helft van de prijs en ben je een half uur langer onderweg.

Ook vanuit Shinjuku rijdt er een rechtstreekse limited express trein naar Nikko. De prijs van deze rit is ¥ 4.000. De dienstregeling wordt gezamenlijk uitgevoerd door Japan Railways and Tobu Railway. Op een gedeelte van de rit is daarom de Japan Rail Pass geldig.

In Nikko

Aangekomen op je bestemming gebruik je de bus om je weg te vinden. Er is een uitgebreid busnetwerk in de stad en omliggende regio. Alle bezienswaardigheden zijn met de bus uitstekend bereikbaar.

Nikko Pass

Tobu Railway biedt een paar verschillende passen aan waarbij je de trein naar Nikko en onbeperkt gebruik van bussen in de regio inbegrepen is.

Overnachten in Nikko

Een uitstapje naar Nikko is voor veel reizigers een dagtrip vanaf Tokyo. Of staat tenslotte nog veel meer op het schema. Heb je wat meer tijd, dan is het zeker de moeite waard om hier te overnachten. Behalve de eeuwenoude tempels is er prachtige natuur om te ontdekken.

Centrum

Heb je niet zo heel veel tijd en wil je dicht bij de toeristische trekpleisters en het Werelderfgoed overnachten, dan is dit gebied de beste keuze. De meeste hotels liggen in het stationsgebied en zijn dus makkelijk te bereiken.

Centrum

Bekijk hotels in het centrum.

Chuzenjiko Onsen

Ben je op zoek naar ontspanning, dan is Chuzenjiko Onsen een goede keuze. Dit resort gebied ligt op 20 kilometer afstand van het centrum van Nikko aan het meer Chuzenjiko. Veel bezoekers komen naar dit gebied voor de spectaculaire watervallen langs het meer.

Chuzenjiko Onsen

Bekijk hotels in Chuzenjiko Onsen.

Yumoto Onsen

Nog iets verder noordelijker, aan het meer Yunoko, ligt Yumoto Onsen. Dit is een echt, typisch Japans onsen dorpje. Hier verblijf je in comfortabele ryokan en geniet je van Japanse gastvrijheid op zijn best. Vanuit hier kun je prachtige wandeltochten maken.

Yumoto Onsen

Bekijk hotels in Yumoto Onsen.

Kinugawa Onsen

In de jaren ’70 was Kinugawa Onsen een van de populairste onsen resorts van Japan. Veel van de ryokan hotels hier stammen uit die tijd. In de jaren ’90 kwamen hier nauwelijks nog toeristen, maar sinds enige jaren leeft het gebied weer helemaal op.

Kinugawa Onsen

Bekijk hotels in Kinugawa Onsen.

Tours & excursies

Te zien in Nikko

Evenementen in Nikko

Abonneer op kalender

Gerelateerde artikelen

Afbeelding bovenaan deze pagina via Lyndon Li