Futarasan Jinja

Het Shinto-heiligdom Futarasan Jinja ligt naast Tosho-gu in de stad Nikko. Bij de buren ligt het Mausoleum van Tokugawa Ieyasu, één van de grondleggers van het Tokugawa-shogunaat en vereniger van het feodale Japan. Tosho-gu is dan ook een en al pracht en praal. Dit altaar is in vergelijking veel soberder maar heeft wel een veel uitgebreidere geschiedenis. Het heiligdom staat hier namelijk al sinds 782.

Het heiligdom is opgedragen aan de godheden van de drie meest heilige bergen van Nikko: Mt. Nantai, Mt. Nyoho en Mt. Taro. De meest heilige daarvan is Mt. Nantai en een alternatieve naam voor Mt. Nantai is Futara-san.

Behalve het altaar zelf mag je ook de tuinen niet missen. Toegang tot de tuinen rond Futarasan Jinja is bovendien gratis en voor slechts een klein gedeelte van het complex is betaling vereist. De officiele toegang tot het heiligdom is de Shinkyo Brug, op 1 kilometer afstand van het hoofdgebouw.

Bereikbaarheid

Nikko heeft een uitgebreid busnetwerk toegespitst op het vervoer van bezoekers naar de bezienswaardigheden. De “World Heritage Meguri Bus” rijdt vanaf de JR en Tobu Railway stations een rondje langs de verschillende UNESCO Werelderfgoed plaatsen. De halte Taiyuinbyo-Futarasanjinja-mae ligt vlakbij Futarasan Jinja en Taiyuin-byo.

Hoewel je voor iedere busrit apart kunt afrekenen kun je ook kiezen voor de NIKKO PASS. Daarmee maak je onbeperkt gebruik van alle bussen in Nikko en zijn ook de kosten van je treinreis vanaf Tokyo gedekt.

Evenementen in Futarasan Jinja

Abonneer op kalender

Bereikbaarheid

Evenementen

Abonneer op kalender

Tickets & tours

Zoek tours

Bezoek Futarasan Jinja

Toegangsprijs
¥ 200
Beoordeling

De afbeelding bovenaan deze pagina is publiek domein en beschikbaar via Wikimedia Commons.