Het dorpje Kinugawa Onsen is een kuuroord in de bergen ten noorden van Nikko. De meeste bezoekers komen hierheen voor de warmwaterbronnen. Langs de rivier liggen grote ryokan-hotels, ieder met een eigen bron waar hotelgasten in kunnen baden. Ook zijn er een aantal openbare badhuizen waar je zonder overnachting van de warmte van de onsen bronnen kunt genieten.

Tijdens de economische hoogtijdagen van de jaren ’70 en ’80 is Kinugawa Onsen enorm ontwikkeld. In die tijd verrees het ene na het andere ryokan-hotel. Echter na de economische crisis van begin jaren ’90 ging een aantal van deze grote hotels failliet. Daardoor hebben er lang verlaten gebouwen langs de rivier gestaan. In recente jaren is de lokale overheid daarom begonnen om de verlaten gebouwen af te breken en te vervangen door parken met wandelpaden en voetbaden.

Bereikbaarheid

Kinugawa Onsen heeft een eigen treinstation. Daarmee heeft het dorpje een goede verbinding met Tokyo en het centrum van Nikko. Op de treinen van Tobu Railway kun je gebruik maken van de NIKKO PASS. Daarmee reis je van Tokyo naar Nikko en maakt je onbeperkt gebruik van treinen en bussen in de regio.

Evenementen in Kinugawa Onsen

jul
26
Ryuou Festival / Kinugawa Onsen
26 – 28 juli 2019
Een van de grootste happenings in Nikko in de zomer. Doe mee met het dragen van vaten sake en aanschouw de spectaculaire vuurwerk show in Kinugawa Onsen.

sep
28
Tsuki-akari Hana Kairo / Kinugawa Onsen
28 september – 7 oktober 2019
Na zonsondergang wordt Kinugawa Park prachtig verlicht, er is traditionele muziek en kraampjes met eten en drinken.

Abonneer op kalender

Bezoek Kinugawa Onsen

Beoordeling

Afbeelding bovenaan deze pagina via Alessio Ferretti.