Ryuokyo

Ten noorden van de stad Nikko, in het Nikko National Park, ligt de spectaculaire canyon Ryuokyo. Hier stroomt de rivier Kinugawa door een smalle kloof met stijle rotswanden. De kloof is ongeveer 3 kilometer lang en strekt zich uit tussen de kuuroorden van Kawaji Onsen en Kinugawa Onsen.

Nadat een vulkaan in de buurt uitbarstte, zo’n 22 miljoen jaar geleden, is de vallei gevuld met relatief zacht vulkanisch gesteente. De rivier heeft in de loop der jaren de kloof uitgesleten uit het zachte gesteente en daarbij spectaculaire rotswanden gevormd. Via de Ryuokyo Nature Trail wandel je door de kloof langs de rivier. Vanaf Nikko rijden er enkele rechtstreekse treinen, of moet je onderweg overstappen in Shimo-Imaichi.

Bereikbaarheid

Het begin van het wandelpad ligt op een paar minuten van het station Ryuokyo van de Yagan Railway.

Verblijf je in Kinugawa Onsen dan kun je behalve voor de trein ook kiezen voor de bus. Neem een bus richting Kawaji Onsen of Yunishikawa Onsen en stap uit bij de halte Ryuokyo-iriguchi.

Reis je met de trein, dan kun je voor vrijwel de hele reis vanaf Nikko gebruik maken van de NIKKO PASS. Met deze pas reis je van Tokyo naar Nikko met een Tobu Railway trein en maak je in de regio rond Nikko onbeperkt gebruik van bussen en treinen. Bovendien krijg je korting op een aantal van de bezienswaardigheden in de regio.

Evenementen in Ryuokyo

Geen evenementen gepland.

Bereikbaarheid

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Zoek tours

Bezoek Ryuokyo

Beoordeling