Tosho-gu

Het Shinto-heiligdom Tosho-gu in Nikko is de laatste rustplaats van Tokugawa Ieyasu, grondlegger van en verenigd Japan. In eerste instantie was het mausoleum relatief klein en ingetogen, maar in de 17de eeuw werd het grondig uitgebreid door Tokugawa Iemitsu, Ieyasu’s kleinzoon, tot het uitbundige complex wat er nu staat. Iemitsu bouwde daarnaast ook Taiyuin-byo, zijn eigen mausoleum. Een groot gedeelte van het mausoleum is bedekt met bladgoud en uitbundige versieringen. Dit is vrij uniek in Japan, waar traditionele bouwwerken vaak uitblinken in hun soberheid.

Het complex bestaat uit meer dan tien gebouwen verspreid over een bebost gebied. Tosho-gu is een van de weinige heiligdommen in Japan waar zowel Shinto- als Boedhistische symbolen door elkaar gebruikt worden. Dit was gebruikelijk op veel meer plaatsen maar sinds de Meiji-restauratie zijn de twee religies bewust veel meer van elkaar gescheiden.

In tegenstelling tot Futarasan Jinja, 200 meter verderop, moet hier voor het hele complex toegang betaald worden.

Bereikbaarheid

Het tempel district van Nikko ligt op ongeveer 40 minuten lopen van het station. Je kunt ook kiezen voor de bus. De “World Heritage Meguri Bus” rijdt een rondje langs al het Werelderfgoed in de stad. Stap uit bij de halte Omotesando voor Tosho-gu en Rinno-ji.

In deze bus kun de NIKKO PASS gebruiken. Met deze meerdaagse kaart reis je van Tokyo naar Nikko met Tobu Railways en maak je in de regio onbeperkt gebruik van bus en trein. Bovendien krijg je met de NIKKO PASS korting op de toegangsprijs tot een aantal belangrijke bezienswaardigheden.

Evenementen in Tosho-gu

Geen evenementen gepland.

Bereikbaarheid

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Zoek tours

Bezoek Tosho-gu

Toegangsprijs
¥ 1.300
Beoordeling

De afbeelding bovenaan deze pagina is publiek domein en beschikbaar via Wikimedia Commons.