Tokyo Tower werd in 1958 gebouwd om als televisie zendmast voor de metropool. In 1961 werden er ook radio antenne’s geïnstalleerd. Naast de verhuur van antenne’s aan Japan’s grootste radio en televisie stations zorgt ook het observatie-dek voor een groot deel van de inkomsten.

Tokyo Tower is met 333 meter de op een na hoogste toren van Japan. Toen Japan in 2011 volledig over wilde stappen op digitale televisie signalen bleek deze hoogte niet voldoende om heel Tokyo en omgeving van signaal te kunnen voorzien. Op 29 februari 2012 werd de Tokyo Skytree geopend als nieuwe zendmast voor digitale televisie.

Het heeft geen zin te ontkennen dat de architect van Tokyo Tower eerst heel lang naar de Eiffel Toren heeft zitten kijken.Tokyo Tower is overigens geen exacte kopie. Om aan de eisen van luchtvaartveiligheid te voldoen is de toren wit en oranje geschilderd. Iedere vijf jaar krijgt de toren een nieuw likje verf.

Onder de toren staat FootTown, een vier verdiepingen tellend complex met een aantal restaurants, het Guinness World Records Museum Tokyo en het Tokyo Tower Wax Museum.

Het openbaar vervoer biedt ruimschoots mogelijkheid om bij Tokyo Tower te komen.

Bezoek Tokyo Tower

Toegangsprijs

¥ 2.800

Beoordeling