Beppu reisgids

De stad Beppu ligt in de prefectuur Oita. De stad is een van de grootste kuuroorden van Japan met maar liefst 2.849 warme bronnen. Samen produceren deze bronnen meer warm water dan waar dan ook in Japan.

In Beppu kun je genieten van een ongeëvenaarde variatie aan baden, van reguliere openbare badhuizentot modderbaden, stoombaden en zandbaden. In Beppu Jigoku, de Hel van Beppu, vind je spectaculaire hete bronnen die simpelweg te heet zijn om in te baden.

Te zien in Beppu

Beppu Jigoku

Beppu Jigoku, de Hellen van Beppu, is een verzameling van zeven hete bronnen die spectaculair zijn om naar te kijken maar absoluut niet geschikt om in de baden. De presentatie van de Hellen is vrij toeristisch, wat niet voor iedereen de beste manier is om het fenomeen te ervaren. Vijf van de zeven Hellen liggen in Kannawa District. De andere twee in het verder gelegen Shibaseki District.

Kannawa District

Umi Jigoku
Umi-Jigoku
Umi Jigoku. Afbeelding via sunxez onder CC BY licentie.

De “Zee Hel” is een van de mooiste van de zeven Beppu Jigoku. De grootste bron is een kokende vijver met blauw water. In de ruime tuinen eromheen liggen een paar oranje-gekleurde kleinere vijvers. In de vijver met helder water groeien waterlelies met grote bladeren die sterk genoeg zijn om kleine kinderen te dragen.

Oniishibozu Jigoku
Mud Hot Spring / 鬼石坊主地獄(おにいしぼうずぢごく)
Oniishibozu Jigoku. Afbeelding via TANAKA Juuyoh onder CC BY-SA licentie.

Deze Hel dankt zijn naam aan de komende modder bubbels die doen denken aan de geschoren hoofden van Boeddhistische monniken. Je vindt hier ook een voetbad met helder water en een openbaar badhuis met meerdere baden.

Shiraike Jigoku
Shiraike Jigoku
Shiraike Jigoku. Afbeelding via EverJean onder CC BY licentie.

Het hoogtepunt van deze “Witte Vijver Hel” is de melk-witte, kokende vijver. Rond de vijver ligt een aardige tuin.

Kamado Jigoku
Kamado Jigoku
Kamado Jigoku. Afbeelding via RachelH_ onder CC BY licentie.

De “Kookpot Hel” bestaat uit een paar kokende vijvers en een afzichtelijk standbeeld van een duivel die als kok in het water staat te roeren. Bezoekers kunnen het hete water drinken en genieten van hand- en voetbaden. Ook worden er met de stoom uit deze Hel snacks gekookt in het cafetaria.

Shibaseki District

Chinoike Jigoku
Chinoike-Jigoku hot spring
Chinoike Jigoku. Afbeelding via Thilo Hilberer onder CC BY-ND licentie.

De “Bloed Vijver Hel” heeft een grote, rode (natuurlijk) vijver en een grote souvenirwinkel. Het is een van de meest fotogenieke van de Beppu Jigoku.

Tatsumaki Jigoku
Geyser going off
Tatsumaki Jigoku. Afbeelding via RachelH_ onder CC BY licentie.

Een van de spectaculairdere van de Hellen. Deze “Spuithel” is een geiser die iederen 30 – 40 minuten 6 tot 10 minuten spuit. Een stenen plateau boven de geiser voorkomt dat het hete water te hoog te lucht in spuit.