Kumamoto reisgids

Kumamoto is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. Met zo’n 750.000 inwoners is het een stad van gemiddelde grootte. De stad ligt aan de westkust van de zuidelijke eiland Kyushu. Als je een Japanner vraagt wat er te doen is in Kumamoto zal je standaard het antwoord “Kumamoto Castle” krijgen.

Het kasteel van Kumamoto was een van de best gefortificeerde kastelen van Japan in de dagen van de samoerai. Het hoofdgebouw van het kasteel is in de jaren 1970 opnieuw opgetrokken van beton, maar een aantal bijgebouwen zijn nog origineel. Het wordt gezien als een van de drie top kastelen van Japan, naast Kasteel Himeji en Kasteel Matsumoto. De meeste Japanse kastelen zijn wit. Kasteel Kumamoto daarentegen is karakteristiek zwart.

Openbaar vervoer

Kumamoto is verbonden met de rest van Japan via de Kyushu Shinkansen. Vanaf Fukuoka, Hiroshima en Osaka rijden directe Shinkansen treinen. Vanaf Tokyo zul je een keer over moeten stappen in een van deze drie steden. De Japan Rail Pass is geldig voor de Shinkansen, maar kan niet gebruikt worden op de Nozomi en Mizoho treinen.

Vanuit de meeste andere grote steden in Japan zijn er vluchten naar Kumamoto. De luchthaven van de stad ligt ongeveer 40 minuten verwijderd van de Sakuramachi Bus Terminal in het centrum en 50 minuten vanaf Kumamoto Station.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Tram

Twee tramlijnen doorkruisen het centrum van Kumamoto en verbinden de stad met de treinstations. Kumamoto Station ligt ongeveer 2 kilometer ten zuiden van het centrum en Kami-Kumamoto Station op ongeveer 2 kilometer ten noorden. Beide tramlijnen kruisen ook de spoorlijn die van Kumamoto naar Beppu loopt.

Bus

De stad heeft een uitgebreid busnetwerk, met Sakuramachi Bus Terminal als belangrijkste hub. Veel van de bezienswaardigheden in de stad zijn zowel per tram als per bus te bereiken. Er zijn 1-daagse passen voor onbeperkt gebruik van bus en tram te koop.

Overnachten in Kumamoto

Afhankelijk van hoe lang je in Kumamoto blijft, heb je de keuze uit een aantal wijken.

Centrum

Blijf je 2 nachten of meer in Kumamoto, dan zit je het leukst in het centrum van de stad. Veel van de bezienswaardigheden zijn op loopafstand en bovendien hoef je je ook ’s avonds niet te vervelen.

Kumamoto Station

Verblijf je 1 nacht in de stad, dan zit je het beste in de buurt van Kumamoto Station. Zo hoef je niet te veel met je bagage te slepen en reis je eenvoudig met de tram naar de belangrijkste bezienswaardigheden.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kumamoto. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kumamoto.

Zoek & boek excursies

Bezienswaardigheden in Kumamoto

Kasteel Kumamoto

Kasteel Kumamoto

Het kasteel van Kumamoto is een van de meest indrukwekkende en volledige samoerai kastelen van Japan.

Suizenji Koen

Suizenji Koen

Het ruime park Suizenji Koen in Kumamoto is een goed voorbeeld van een Japanse tuin. De tuin is aangelegd in de 17de eeuw door de Hosokawa familie.