Mount Inasa

De berg Mount Inasa toornt met 333 meter hoog uit boven het centrum van de zuidelijke stad Nagasaki. Het uitzicht over de binnenstad en de havens zijn spectaculair. Met name ’s nacht. Het nachtelijke uitzicht vanaf de top behoort tot de drie mooiste van Japan, samen met Mount Rokko en Mount Hakodate.

Niet ver van het bergstation van de kabelbaan die naar de top van Mount Inasa leidt, staan een aantal radio en televisie antennes die de omgeving van Nagasaki van entertainment voorzien. Veel interessanter is het observatiedek. Het uitzicht vanaf dit punt wordt wel omschreven als het “Nachtelijk Uitzicht van 10 Miljoen Dollar”. Waarom niet gekozen is voor een omschrijving in de lokale valuta is overigens onduidelijk.

Het nachtelijk uitzicht vanaf Mount Inasa.
Het nachtelijk uitzicht van 10 miljoen dollar. Afbeelding via Σ64 onder CC BY 3.0 licentie.

Bereikbaarheid

De leukste manier om de top van Mount Inasa te bereiken is per kabelbaan. De Nagasaki Ropeway brengt je in 5 minuten van de voet naar de top van de berg. Een retourtje kost ¥ 1.230. Voor liefhebbers van korting is deze coupon een must. Print deze voor 10% korting.

De kabelbaan is dagelijks geopend van 9:00 tot 22:00, met uitzondering van begin december. In die periode wordt het jaarlijks onderhoud uitgevoerd. Iedere 15-20 minuten vertrekt er een gondel in iedere richting.

Het dalstation van de Mount Inasa kabelbaan ligt op 5 minuten loopafstand vanaf de tramhalte Takaramachi.

Evenementen in Mount Inasa

Geen evenementen gepland.

Bereikbaarheid

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Zoek tours

Bezoek Mount Inasa

Toegangsprijs
¥ 1.230
Beoordeling

Afbeelding bovenaan deze pagina via Priscilla Du Preez