Park van de Vrede

Op 9 augustus 1945, drie dagen na de verwoesting van Hiroshima, werd ook Nagasaki verwoest door een atoombom. Ter nagedachtenis aan deze vreselijke gebeurtenis werd in 1955 het Park van de Vrede aangelegd. Het complex bestaat uit twee parken en een museum.

Het Hypocentrum Park ligt precies op de locatie waar de bom explodeerde. Een simpele zwarte monoliet markeert het epicentrum van de atoombom. Verder ligt er een stuk grond bloot waarin gebroken dakpannen, bakstenen en glas terecht gekomen zijn na de explosie. Ook staat hier het overblijfsel van een pilaar van een verwoeste kathedraal.

Ook het Nagasaki Atoombom Museum is onderdeel van het Park van de Vrede. Dit indrukwekkende museum heeft als missie om toekomstige generaties bewust te maken van de verschrikkingen van oorlog.

De noordelijke helft van het park is ingericht met verschillende herdenkingsmonumenten. Hier vind je ook het iconische Vredesbeeld.

Het Vredesbeeld in het Park van de Vrede.
Het Vredesbeeld. Afbeelding via Wikimedia onder CC BY licentie.

Bereikbaarheid

Het Park van de Vrede ligt en paar kilometer ten noorden van het centrum van Nagasaki. De eenvoudigste manier om er te komen is per tram. Lijnen 1 en 3 stoppen bij de halte Heiwa Koen (Peace Park).

Evenementen in Park van de Vrede

Geen evenementen gepland.

Bereikbaarheid

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Zoek tours

Bezoek Park van de Vrede

Toegangsprijs
¥ 200
Beoordeling