Yakushima reisgids

Het eiland Yakushima ligt ten zuiden van Kyushu en hoort tot de prefectuur Kagoshima. De “claim to fame” voor dit eiland zijn de Yakushima Sugi, ook wel Yakusugi genoemd. Sugi betekent ceder en de oudste exemplaren van Japan staan op Yakushima.

De bijnaam Yakusugi is overigens alleen weggelegd voor bomen van 1.000 jaar oud of ouder. Die staan er nog al wat op Yakushima, met de oudste naar schatting 7.000 jaar oud.

Tijdens de Edoperiode is er flink gekapt in de bossen van het eiland. Inmiddels is de schade daarvan hersteld en is een groot gedeelte van Yakushima nationaal park geworden. Het gedeelte met de oudste ceder bomen is zelfs beschermd als Werelderfgoed.

De hoogste berg van het eiland is zo’n 2.000 meter hoog en in combinatie met de subtropische zeelucht zorgt dit voor veel regen. Het regent vrijwel iedere dag wel even op Yakushima, met name in het beboste binnenland. Het zijn vaak korte, lichte buien die welkome verkoeling brengen.

Om naar Yakushima te reizen kun je kiezen tussen boot en vliegtuig. Vanaf Fukuoka en Osaka vertrekt één vlucht per dag naar het eiland. Vanaf Kagoshima vertrekt één keer per dag een autoveer, maar de meest interessante manier om te reizen is per draagvleugelboot. Een enkele reis duurt 2 á 3 uur, afhankelijk van het aantal stops, en kost ¥ 8.300.

Booking.com

Te zien in Yakushima