Kerama Eilanden reisgids

De Kerama Eilanden is een groep van 36 kleine eilanden zo’n 40 kilometer ten zuidwesten van het hoofdeiland van Okinawa. Van de 36 eilanden zijn er 4 permanent bewoond. Veel bezoekers aan Okinawa plannen ook een bezoek aan de Kerama Eilanden om te genieten van de prachtige ongerepte stranden of om te duiken. Met name Zamami Eiland en Tokashiki Eiland zijn populaire bestemmingen.

De blauwe wateren rond de eilanden trekken niet alleen steeds meer (internationale) toeristen, ook walvissen komen hier graag. In de maanden januari, februari en maart zijn ze te spotten en is whale watching een populaire activiteit.

De Kerama Eilanden zijn verbonden per veerboot met Naha, de hoofdstad van Okinawa.

  • Naha – Tokashiki Eiland
    35 minuten per snelle ferry
    70 minuten per auto ferry
  • Naha – Zamami Eiland via Aka Eiland
    60 minuten per snelle ferry
    120 minuten per auto ferry

Te zien in Kerama Eilanden

Tokashiki Eiland

Tokashiki Eiland is het grootste van de Kerama Eilanden. Dit eiland is iets minder populair dan Zamami Eiland, maar hoe dan ook prima geschikt voor een tropische strandvakantie.

De twee beste stranden van Tokashiki Eiland, Aharen Strand en Tokashiku Strand, liggen aan de westzijde. Beide stranden zijn populair, wat zich uit in een aantal strandtenten en tour winkeltjes.

Van januari t/m maart kun je vanaf hier whale watching tours boeken. Grote kuddes bultruggen trekken vanuit de koude noordelijke wateren naar de warmte van Okinawa om te paren. Whale watching tours zijn te boeken bij de tour winkeltjes aan de stranden en bij de accommodaties.

Zamami Eiland

Zamami Eiland is het op een na grootste van de Kerama Eilanden. Hier vind je de mooiste stranden van Okinawa. De hagelwitte stranden liggen op loopafstand van het enige dorpje op het eiland en het heldere water leent zich bij uitstek voor snorkelen.

Vanaf Naha, de hoofdstad van Okinawa, reis je met een snelle ferry in 60 minuten naar Zamami Eiland. De stranden van het eiland liggen op 20 minuten lopen van de veerhaven. Zoek je het graag nog wat verder van de bewoonde wereld dan kun je doorreizen naar de onbewoonde eilanden Gahi en Agenashiku. Naar beide eilanden vaart op verzoek een boot vanaf de veerhaven van Zamami Eiland. De rit duurt ongeveer 10 minuten.