Kumejima reisgids

Het eiland Kumejima behoort tot de tropische eilanden-prefectuur Okinawa. Het ligt 90 kilometer ten westen van het hoofdeiland en de hoofdstad Naha. De grootste afstand van kust tot kust is 10 kilometer en als klein eiland is Kumejima een stuk minder ontwikkeld. Hier ervaar je de ware Okinawaanse laid-back cultuur.

Net als elders in Okinawa zijn op Kumejima de stranden waar reizigers voor komen. Vanwege de afstand en de kleinschaligheid van het eiland voelt het er overigens nooit druk. Het Hatenohama Strand is het meest populaire strand van het eiland. Dit strand ligt op een zandbank van 7 kilometer lang net voor de kust van Kumejima.

Ooit werden de eilanden van Okinawa geregeerd door koningen. Kasteel Uegusuku, op de hoogste heuvel van Kumejima, vormde het belangrijkste verdedigingsbolwerk. In de 16e eeuw werd het piepkleine koninkrijk ingelijfd door de koning van Ryukyu, de heerser van het hoofdeiland. Van het kasteel is weinig over, maar je hebt er een mooi uitzicht over het eiland.

JAL en JAL dochter Ryukyu Air Commuter vliegen 6 tot 8 keer per dag tussen Naha en Kumejima. De vlucht duurt 35 minuten en kost ¥ 8.000 – ¥ 13.000 voor een enkele reis. In de zomermaanden vliegt JAL bovendien een keer per dag vanaf Haneda. Een ticket voor de veerboot is met ¥ 4.000 behoorlijk wat goedkoper, maar dan ben je 4 uur onderweg.

Te zien in Kumejima

Hatenohama Strand

Het strand van Hatenohama is het populairste strand op het tropische eiland Kumejima. Uniek is dat dit strand op een 7 kilometer lange zandbank ligt voor de kust van het eiland. Zwemmen mag alleen in het rustige water aan de noordzijde van de zandbank. Neem je snorkel mee, want er is een aardige verscheidenheid aan tropische vissen te…