Yaeyama Eilanden reisgids

De Yaeyama Eilanden zijn zowel het meest zuidelijke als het meest westelijke punt van Japan. Samen met de eilanden van Okinawa, Miyako, Kerama en Kume vormen de Yaeyama Eilanden de prefectuur Okinawa.

Het leven op de eilanden verloopt in een lager tempo dan in de metropolen van Japan, dus de stedelingen komen hier graag op zoek naar ontspanning. Je kunt hier uitstekend op het strand liggen, snorkelen en duiken.

Van de 8 eilanden van de Yaeyama Eilanden is Ishigaki Eiland wat je het hoofdeiland zou kunnen noemen. Hier vind je de luchthaven en het grootste gedeelte van de bevolking van de eilanden-groep.

Te zien in Yaeyama Eilanden

Iriomote Eiland

Iriomote Eiland is het grootste van de Yaeyama Eilanden en het op een na grootste eiland van Okinawa. Het grootste deel van het eiland wordt bedekt door de dikke jungle en mangrovebossen van het Nationaal Park Iriomote. Het toerisme op Iriomote Eiland richt zich voornamelijk op de jungle. Hoewel er een paar prachtige stranden te vinden aan de randen van het…

Ishigaki Eiland

Het hoofdeiland van de eilandengroep Yaeyama Eilanden is Ishigaki Eiland. Het eiland dient als transporthub voor de meest zuidelijke gedeelte van Okinawa. De luchthaven van Ishigaki is na Naha de grootste van de eilanden-prefectuur. In de stadskern rond de ferry terminal vind je een levendige afwisseling van winkels, restaurantjes en leuke barretjes waar regelmatig live Okinawaanse muziek te horen is. Net…