De Yaeyama Eilanden zijn zowel het meest zuidelijke als het meest westelijke punt van Japan. Samen met de eilanden van OkinawaMiyakoKerama en Kume vormen de Yaeyama Eilanden de prefectuur Okinawa.

Het leven op de eilanden verloopt in een lager tempo dan in de metropolen van Japan, dus de stedelingen komen hier graag op zoek naar ontspanning. Je kunt hier uitstekend op het strand liggen, snorkelen en duiken.

Van de 8 eilanden van de Yaeyama Eilanden is Ishigaki Eiland wat je het hoofdeiland zou kunnen noemen. Hier vind je de luchthaven en het grootste gedeelte van de bevolking van de eilanden-groep.

Te zien in Yaeyama Eilanden

Iriomote Eiland

Iriomote Eiland is het grootste van de Yaeyama Eilanden en het op een na grootste eiland van Okinawa. Het grootste deel van het eiland wordt bedekt door de dikke jungle en mangrovebossen van het Nationaal Park Iriomote.

Het toerisme op Iriomote Eiland richt zich voornamelijk op de jungle. Hoewel er een paar prachtige stranden te vinden aan de randen van het eiland trekken veel bezoekers naar het binnenland. Met een ervaren gids kun je uitstekend kayaken op de rivieren. De grootste uitdaging is een wandelroute van zo’n 20 kilometer die alleen weggelegd is voor ervaren wandelaars.

Toch valt er in de zee rond Iriomote Eiland ook voldoende te ontdekken. In de Manta Way zeestraat gaan duikers in de lente en zomer op zoek naar de manta roggen die zich daar in die periode vestigen.

Ishigaki Eiland

Het hoofdeiland van de eilandengroep Yaeyama Eilanden is Ishigaki Eiland. Het eiland dient als transporthub voor de meest zuidelijke gedeelte van Okinawa. De luchthaven van Ishigaki is na Naha de grootste van de eilanden-prefectuur. In de stadskern rond de ferry terminal vind je een levendige afwisseling van winkels, restaurantjes en leuke barretjes waar regelmatig live Okinawaanse muziek te horen is.

Net als op de andere eilanden van Okinawa zijn ook de stranden van Ishigaki Eiland een belangrijke trekpleister. Het koraal rond het eiland nodigt uit tot snorkelen en duiken. Ga je duiken, dan mag je Manta Scramble niet missen. Hier woont een grote groep mantaroggen.

Ervaar Japan offline