Reisschema’s & complete rondreizen

Zou je zelf ook wel eens op reis willen door Japan? Je kunt via een reisorganisatie een rondreis door Japan boeken, of je kunt zelf je eigen reis samenstellen.

Als je zelf je reis samenstelt hebt je meer flexibiliteit, maar moet je ook zelf de beslissing nemen waar je naartoe gaat. Met onze routes willen we je daarbij een handje helpen. Ervaar Japan in je eigen tempo. Deze routes zijn ideeën die je kunt gebruiken om zelf je eigen reis te plannen.

Bij Ervaar Japan kun je een complete Japan reis helemaal zelf samenstellen. Je kiest je eigen hotels en activiteiten. Je kiest of je reist per auto of per trein. Maar soms is het ook wel lekker als je je over die dingen niet druk hoeft te maken. Als je liever een complete rondreis in een keer boekt hebben we natuurlijk ook een ruime keuze.

Voorbeeld reisschema’s

Bouwstenen

Wil je niet alles zelf hoeven regelen maar wel zoveel mogelijk flexibiliteit? Kies dan voor een tour operator die je zelf een reis laat samenstellen met een aantal bouwstenen. Riksja is zo’n tour operator met een ruime keuze aan bouwstenen. Stel je eigen reis samen in blokken. Wel zo handig!

Volledig verzorgde rondreizen

De afgelopen jaren zijn steeds meer reisorganisaties zich gaan richten op rondreizen door Japan. Bij iedere rondreis heb je in grote lijnen een soortgelijke, fantastische ervaring. Toch is er best wel wat verschil tussen het aanbod van de verschillende touroperators. Wat ons betreft behoort het aanbod van de volgende vier reisorganisaties tot het beste.

Djoser

Djoser onderscheidt zich al meer dan 30 jaar door het aanbieden van een “andere manier van reizen”. De vrijheid van een individuele reis, gecombineerd met het gemakt van een volledig verzorgde rondreis.

Voor alles wordt gezorgd. Je hotels zijn geboekt, je vlucht is geregeld en je krijgt op iedere Japan reis je treinkaartjes mee. Een professionele reisleider is continue aanwezig om je te helpen als je er behoefte aan hebt, maar trekt je er liever zelf op uit dan heb je die vrijheid ook.

Ervaar Japan raadt dan ook de reizen van Djoser aan als je Japan wilt gaan ontdekken maar zeker wilt weten dat je niet ergens vast komt te zitten.

Aanbod

15 dagen
vanaf € 2.695
Kasteel Matsumoto
Rondreis Japan, 15 dagen

Alle hoogtepunten van Japan.

Alle hoogtepunten van Japan
Bezoek Tokyo, Kyoto en Osaka
Kamakura en Nara inbegrepen
Bezoek het unieke Shirakawago
Reis met trein en Shinkansen
Met bijzondere tempelovernachting
Nederlandse reisbegeleiding
22 dagen
vanaf € 3.695
Shinkansen
Rondreis Japan, 22 dagen

Een unieke ervaring vol contrasten.

Comfortabel reizen per trein
Overnacht in comfortabele hotels
Overnachting in een tempelcomplex
Ruim de tijd in Tokyo en Kyoto
Bezoek eiland Miyajima
Himeji met het prachtige kasteel
Nederlandse reisbegeleiding

Koning Aap

Koning Aap biedt een uitgebreid aanbod aan groepsreizen naar alle continenten. Ook Japan zit in hun repertoire. Als reisorganisatie staat Koning Aap hoog aangeschreven en ook de Japan reizen zijn van hoge kwaliteit.

Alles is voor je georganiseerd, van vlucht tot accommodatie en van vervoer tot excursie. Uiteraard reist er een Nederlands-talige reisbegeleider mee die Japan kent als de binnenkant van zijn/haar broekzak en die je op weg kan helpen als je eens iets wilt ondernemen buiten de groep om.

Het aanbod van Koning Aap richt zich meer op het westen van Japan dan de reizen van Djoser.

Aanbod

15 dagen
vanaf € 2.645
Kyoto
Rondreis Japan, 15 dagen

Rondreis over Honshu.

Alle transfers per trein
Start je reis in Tokyo
Vulkanische regio Hakone
Maximaal 18 deelnemers
Hiroshima’s Vredespark
Ruim twee dagen in Kyoto
Nederlandse reisbegeleiding
22 dagen
vanaf € 3.395
Fushimi Inari
Rondreis Japan, 22 dagen

Ontdek de verfijnde rituelen.

Hoogtepunten van Japan
Duik dieper in Japan
4 nachten in Kyoto en Tokyo
De V.O.C. in Nagasaki
Overnacht bij een familie
Sfeervolle steden en dorpjes
Nederlandse reisbegeleiding
PANGEA Travel

PANGEA Travel is in 2003 gestart met het aanbieden van maatwerkreizen naar Azië en Afrika. De wensen van de individuele reiziger staan dan ook altijd voorop. Je reisschema wordt volledig aan jouw wensen aangepast.

Zodra jij akkoord bent met het voorgestelde reisschema wordt de reis voor je vastgelegd. Je reist individueel en voornamelijk met het openbaar vervoer door Japan. Kies je voor een excursie met gids dan kun je er altijd vanuit gaan dat die gids kundig is en vloeiend Engels spreekt.

Wil je volledig zelf de controle hebben over waar je heen gaat en wat je ziet met het gemak dat alles voor je geregeld wordt? Dan raden we PANGEA Travel aan. Alle reizen worden volledig aan jouw wensen aangepast. Er zijn een aantal voorbeeld reisschema’s voor je uitgewerkt die als uitgangspunt kunnen dienen.

Aanbod

18 dagen
vanaf € 3.500
Mount Fuji
Japan Compleet

18-daagse individuele rondreis.

Hoogtepunten van Japan
Goede prijs/kwaliteit
Inclusief Japan Rail Pass
Comfortabele hotels
Traditionele gastvrijheid
Dagelijks ontbijt inbegrepen
Uitgebreid informatiepakket
8 dagen
vanaf € 7.000
Torii in meer
Luxe reis Japan

Individuele rondreis met privé chauffeur.

Diverse hoogtepunten
Volledig privé
Geisha diner in Kyoto
5-sterren hotels & ryokan
Shinkansen in 1e klas
Inclusief 4 x diner
Engels sprekende privé gids
Shoestring

Zoals de naam al aangeeft richt Shoestring zich op de budget-bewuste reiziger. In vergelijking met landen als Thailand en Vietnam is Japan relatief duur, maar met een beetje inzicht is het ook best een interessante bestemming voor mensen met een beperkt budget.

Behalve groepsreizen biedt Shoestring ook single’s reizen, speciaal voor alleen reizenden.

Reizen op een budget betekent niet dat Shoestring bezuinigd op kwaliteit. Alle reisproducten van deze reisorganisatie staan hoog aangeschreven. Ervaar Japan werkt dan ook graag samen met deze touroperator.

Aanbod

15 dagen
vanaf € 2.595
Gouden Tempel
Groepsreis Japan

Steden en cultuur.

Inclusief vlucht
Start je reis in Fukuoka
Fiets langs rijstvelden
Wandel langs rotswanden
Bezoek Kyoto en Nara
Groepsgrootte: 8-20
Engels-talige reisbegeleiding
22 dagen
vanaf € 3.195
Fushimi Inari
Japan ‘on a shoestring’

De hoogtepunten in 3 weken.

Inclusief vlucht
3 nachten op dezelfde plek
Altijd een gids aanwezig
Trek er ook zelf op uit
Fiets over de Kibi-vlakte
Duurzaam reizen
Engels-talige reisbegeleiding