Kochi reisgids

Kochi is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur is het zuid-westen van Shikoku. De stad heeft een gastvrije charme en flair die je vaak associeert met zuidelijke gebieden.

In Kochi vindt je onder andere het oude kasteel en de tempel Chikuren-ji. Deze tempel is onderdeel van een pelgrimsroute van 88 tempels verspreid over heel Shikoku. Verder is de stad de thuishaven van Sakamoto Ryoma, een samoerai en zakenman die een belangrijke rol speelde in het bewerkstelligen van de Meiji-restauratie. Er staat een gedenkteken voor Sakamoto Ryoma aan het Katsurahama-strand, niet ten zuiden van het centrum.

De stad is vormt een goede uitvalsbasis om het natuurschoon van de prefectuur Kochi te verkennen. Want als je hierheen komt, dan kun je niet om de natuur heen. De ruige kapen van Muroto en Ashizuri omsluiten de Baai van Tosa, waar misschien wel de lekkerste vis van Japan wordt geserveerd.

In het hele gebied is de zee een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. De vissers verdienen er hun geld mee en de lokale bevolking eet ervan. Maar de zee is hier niet altijd vriendelijk. Tijdens het tyfoon seizoen komen de stormen hier als eerste aan land. Langs de kust kom je op diverse locaties tsunami waarschuwingen tegen en torens waar je heen kunt vluchten als het tsunami alarm af gaat.

Een tsunami vlucht-toren
In de risico gebieden langs de kust van Kochi staan overal tsunami vlucht-torens.

Om de uitgestrekte schoonheid van Kochi optimaal te kunnen ervaren kun je het beste een auto huren.

Booking.com

Te zien in Kochi