Kaap Muroto

Op 90 kilometer ten zuidoosten van de stad Kochi ligt de ruige Kaap Muroto. Op de kaart zit de kaap eruit als een scherpe tand of de snavel van een vogel. De bergen lopen hier over in de Grote Oceaan. De hele kaap heeft van de UNESCO het stempel Geopark gekregen. Langs de hele kustlijn ligt een prima weg met adembenemende uitzichten.

Op de punt van Kaap Muroto, op een hoogte van 155 meter staat de vuurtoren. Het baken werd in 1899 gebouwd en schijnt tot op de dag van vandaag iedere nacht zo’n 48 kilometer de zee op.

Vuurtoren van Kaap Muroto
De vuurtoren op de punt van Kaap Muroto.

Vlak achter de vuurtoren ligt de boeddhistische tempel Hotsumisaki-ji. Deze tempel werd gesticht in het jaar 807 en is onderdeel van de Shikoku Pelgrimsroute. De tempel ligt op 165 meter boven zeeniveau. Vanaf de parkeerplaats voert een stijl pad omhoog naar de tempel en van daar door naar de vuurtoren.

De stichter van het Shingon boeddhisme, Kobo Daishi, verbleef en trainde een tijdje op Kaap Muroto. Hij woonde in een kleine grot nabij de punt van de kaap. Volgens de legende vloog hier na een dag van meditatie een ster zijn mond in, waardoor hij een staat van verlichting behaalde. De kleine grot, Mikurado, ligt langs de weg die langs de kust voert.

Mikurado
De grot Mikurado waar Kobo Daishi een staat verlichting behaalde.

Nog iets verder richting de het noordoosten ligt het Murotohaiko Aquarium. In 2018 opende het aquarium in een voormalige basisschool. In Japan heeft iedere school een eigen zwembad voor zwemles. Nu zwemmen er in het zwembad van deze school haaien. Ook het schoolmeubilair is op creatieve wijze omgetoverd tot verblijf voor vissen.

Bereikbaarheid

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Zoek tours

Bezoek Kaap Muroto

Beoordeling