Marugame reisgids

Marugame is de tweede stad van de prefectuur Kagawa op het eiland Shikoku. Ook de Shiwaku Eilanden vallen onder het stadsbestuur. Deze archipel in de Japanse Binnenzee was eeuwenlang een machtige handelspost in het verkeer tussen Shikoku en Honshu. Het eiland Honjima was het centrum van de macht. Ter bescherming van de stad en de macht van de handelaren werd in 1597 het kasteel van de stad gebouwd. Nu is het een van de 12 originele kastelen van Japan en symbool van Marugame.

Ook nu nog ligt Marugame aan de route tussen Honshu en Shikoku, maar tegenwoordig gaat al het verkeer via een serie grote bruggen over de Japanse Binnenzee. De Seto Ohashi Brug is een aaneenschakeling van 11 bruggen die in totaal ruim 13 kilometer overbrugt. De volledige route is dubbeldeks, met op het bovenste dek een snelweg in beide richtingen en op het onderste dek een dubbele spoorlijn. Hiermee is het de langste dubbeldeks brug ter wereld. De Seto Ohashi Brug is een van de drie verbindingen tussen het hoofdeiland Honshu en Shikoku. Van de drie is de Seto Ohashi Brug de enige met een spoorverbinding.

Marugame ligt net ten westen van het punt waar de Seto Ohashi Brug in Shikoku aan land komt. Het uitzicht over de oude handelsroute via de Shiwaku Eilanden is prachtig, maar ook het uitzicht op de nieuwe route via de brug is indrukwekkend.

Openbaar vervoer

Omdat Marugame naast de Seto Ohashi Brug ligt is de stad goed bereikbaar. Vanaf Okayama rijden lokale en limited express treinen via de brug. Alle treinen stoppen in Marugame en de Japan Rail Pass dekt de reis volledig. Ook rijden er vanaf verschillende steden in Japan langeafstands-bussen.

De stad zelf is compact en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het station. Vanaf verschillende havens vertrekken veerboten naar de verschillende eilanden van de Shiwaku archipel.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Veerboot

Het belangrijkste vervoermiddel in Marugame is de veerboot, simpelweg omdat dat de enige mogelijkheid is om op de eilanden te komen. De veerboten vertrekken niet allemaal vanaf dezelfde haven. Dit zijn de belangrijkste lijnen:

Overnachten in Marugame

De keuze aan hotels in Marugame is beperkt. Er is slechts een handje vol hotels in de stad, maar toch is er een aardige keuze voor ieder budget. De meeste hotels liggen in de buurt van het station.

Station

De meeste hotels liggen in de buurt van Marugame Station en zijn eenvoudig te voet of met een korte taxi rit te bereiken. Vlak ten noorden van het station ligt de haven en daar liggen een paar leuke hotels met uitzicht over de Japanse Binnenzee.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Marugame. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Marugame.

Zoek & boek excursies

Bezienswaardigheden in Marugame

Kasteel Marugame

Kasteel Marugame

Kasteel Marugame kijkt vanaf een heuvel uit over de stad Marugame en de Shiwaku Eilanden in de Japanse Binnenzee.

Shiwaku Eilanden

Shiwaku Eilanden

De Shiwaku Eilanden is een archipel van bijna 30 kleine eilanden voor de kust van Marugame op het eiland Shikoku.

Gerelateerde berichten