Kasteel Marugame, ook wel Kasteel Kameyama genoemd, kijkt vanaf een heuvel uit over de stad Marugame en de Shiwaku Eilanden in de Japanse Binnenzee. In 1597 werd begonnen met de bouw en in 1602 kwam het kasteel gereed. Nog geen 13 jaar later werd het alweer gesloopt op last van het shogunaat in Edo. Iedere provincie mocht maar een kasteel hebben en Kasteel Marugame was nummer twee na Kasteel Tamamo in Takamatsu.

In 1660 werd het kasteel opnieuw opgebouwd toen de provincie in tweeën gesplitst werd. Vanaf dat moment speelde Kasteel Marugame een belangrijke rol in de bescherming van de handelsroute tussen Shikoku en het hoofdeiland Honshu. Het is een van de slechts 12 kastelen die de verwoestingen en turbulentie van de Meiji-restauratie hebben overleefd.

Veel van de bijgebouwen zijn in de loop der eeuwen overigens door vuur verwoest, en slechts een paar poorten en de woontoren staan er nog. Kasteel Marugame is vandaag de dag het pronkstuk van Kameyama Park, dat de volledige vroegere kasteeltuinen beslaat.

Bezoek Kasteel Marugame

Toegangsprijs

¥ 200

Beoordeling