Dogo Onsen

Dogo Onsen is een onsen resort in de stad Matsuyama op het eiland Shikoku. Het is een van de oudste kuuroorden van Japan en heft een geschiedenis bijna 1.500 jaar terug gaat. Dogo Onsen speelt een rol in het boek “Botchan” over de rumoerige tijden die Japan teisteren na het begin van de Meiji-restauratie.

Dogo Onsen is de naam van de warmwaterbron die het kuuroord voedt. Het badhuis waar je van het water kunt genieten heet Dogo Onsen Honkan. Het huidige badhuis dateert uit 1894 toen de burgemeester van Dogo Yunomachi, het dorpje rond de bron, het liet bouwen. Tegenwoordig zijn Dogo Onsenen Dogo Yunomachi opgeslokt door de grote stad Matsuyama maar de wijk heeft wel zijn eigen unieke resort-achtige karakter behouden. Badgasten wandelen er over straat in de yukata-gewaden die ze na het baden aantrekken.

Dogo Onsen Honkan bestaat uit drie verdiepingen zodat de badgasten optimaal verdeelt kunnen worden. Toch is het op piekmomenten zo druk dat er een rij staat voor de deur. Het interieur is een wirwar aan gangen en trappen die de kleedruimtes en baden met elkaar verbinden.

Behalve Dogo Onsen Honkan vindt je in het gebied een tweede badhuis Tsubaki no Yu, een overdekte winkelstraat, een keur aan tempels en heiligdommen en natuurlijk een hoop eetgelegenheden.

Bereikbaarheid

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Zoek tours

Bezoek Dogo Onsen

Toegangsprijs
¥ 1.250
Website
Beoordeling