Naoshima reisgids

Het eiland Naoshima in de Japanse Binnenzee staat vooral bekend moderne kunst. Het eiland is onderdeel van de prefectuur Kagawa en heeft door haar ligging een klimaat wat te vergelijken is met dat rond de Middellandse Zee. Zodoende is de de moderne kunst die jaarlijks veel bezoekers naar het eiland trekt niet beperkt tot musea maar ook veel buiten te vinden.

Omdat Naoshima zich als kunsteiland profileert hebben zich er redelijk wat kunstenaars gevestigd. Gecombineerd met het klimaat en de landelijkheid geeft dit het eiland een ontspannen sfeer en is het een prettige afwisselen van grote steden als Tokyo en Osaka.

Veel van de musea en kunst installaties op het eiland zijn gebouwd en worden onderhouden door het bedrijf Benesse Corporation, het Japanse moederbedrijf van onder andere het taleninstituut Berlitz dat ook in Nederland actief is. Onder de musea die door Benesse onderhouden worden horen het Chichu Art Museum en het Lee Ufan Museum. Dat Benesse uitgerekend voor Naoshima heeft gekozen heeft onder andere te maken met het feit dat het hoofdkantoor in Okayama ligt, de dichtstbijzijnde grote stad.

Booking.com

Te zien in Naoshima