Art House Project

Het dorpje Honmura op het kunsteiland Naoshima heeft een wel heel bijzondere tentoonstelling. In dit kleine kustplaatstje vind je het Art House Project. Een aantal verlaten huizen, werkplaatsen, een tempel en een Shinto heiligdom zijn omgetoverd tot openlucht kunstinstallaties. Een aantal van de kunstwerken zijn in gebruik door kunstenaars uit binnen- en buitenland als atelier en expositieruimte.

De huizen van het Art House Project staan verspreid door het dorp. Van buiten lijken ze veelal op de rest van de huizen in Honmura, maar van binnen zijn ze helemaal ingericht naar het artistieke inzicht van de kunstenaars.

In de Honmura Lounge midden in het dorp vind je gedetailleerde informatie over ieder huis. Ook in Honmura maar geen onderdeel van het Art House Project is het Ando Museum.

Deze huizen zijn onderdeel van het Art House Project:

Bereikbaarheid

Het Art House Project ligt in het havenplaatsje Honmura. Hier komen dagelijks een paar ferries aan uit verschillende richtingen. Vanaf Miyanoura, de grootste haven van Naoshima, rijdt er een bus naar Honmura. Stap uit bij de Nokyo-mae bushalte.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Viator

Bezoek Art House Project

Toegangsprijs
¥ 1.030
Beoordeling