Shodoshima reisgids

Shodoshima is het op een na grootste eiland in de Japanse Binnenzee, de zee tussen Shikoku en Honshu. Volgens de verhaal over de schepping van Japan was het een van de eerste eilanden die uit de goden geboren werden.

De Japanse tekens die de naam Shodoshima vormen (小豆島) betekenen “Kleine Boon Eiland”. Oorspronkelijk was dit een verwijzing maar de azukiboon. Tegenwoordig wordt het gezien als verwijzing naar de sojaboon en de olijf. Shodoshima produceert uitstekende sojasaus en staat in heel Japan bekend om haar olijvenplantages.

De beschutte ligging van Shodoshima in de Japanse Binnenzee doet denken aan de Middellandse Zee. Bezoekers komen dan ook naar het eiland voor de stranden, maar ook voor de bergen en de spectaculaire Kankakei Kloof. Verder is het eiland de set van een bekende Japanse film uit 1954: Nijushi no Hitomi. In Nijushi no Hitomi Eigamura, het filmdorp, ervaar je de set van toen.

Openbaar vervoer

Shodoshima is het op een na grootste eiland in de Japanse Binnenzee en heeft goede veerboot verbindingen met omliggende eilanden en het vaste land. De haven Fukuda in het oosten van het eiland heeft een goede verbinding met Himeji. In Tonosho in het westen komen veerboten aan uit Okayama en Takamatsu. Ook de zuidelijke havens van Ikeda en Kusabe hebben een goede verbinding met Takamatsu.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Bus

De verschillende dorpskernen op het eiland worden met elkaar verbonden door bussen die vrij regelmatig rijden. De bezienswaardigheden buiten de dorpskernen zijn echter minder goed of zelfs helemaal niet met het openbaar vervoer te bereiken.

Huurauto

De beste manier om Shodoshima te verkennen is met een huurauto. Het is vrij duur om een auto mee te nemen op een van de veerboten, maar gelukkig hebben een aantal hotels op het eiland kleine auto’s ter beschikking die ze verhuren aan hun gasten. Heeft jouw hotel geen huurauto’s beschikbaar, dan vind je ook een paar verhuurders in Tonosho en de andere veerhavens.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Shodoshima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Shodoshima.

Zoek & boek excursies

Bezienswaardigheden in Shodoshima

Dofuchi Zeestraat

Dofuchi Zeestraat

Met een breedte van slechts 10 meter is de Dofuchi Zeestraat in Shodoshima de smalste zeestraat ter wereld.

Kankakei

Kankakei

Kankakei is een spectaculair ravijn op het eiland Shodoshima. Zo spectaculair zelfs dat het als een van de mooiste ravijnen van Japan wordt gezien.

Marukin Sojasaus Museum

Marukin Sojasaus Museum

Het eiland Shodoshima produceert al 400 jaar sojasaus. In het Marukin Sojasaus Museum leer je alles over deze ambacht en kun je ook proeven.

Natuurpark Osaru no Kuni

Natuurpark Osaru no Kuni

In het apenpark Natuurpark Osaru no Kuni komen 500 apen die in de bergen rond het park wonen bij elkaar om te eten.

Nijushi no Hitomi Eigamura

Nijushi no Hitomi Eigamura

Het filmdorp Nijushi no Hitomi Eigamura is de set van de Japanse film Nijushi no Hitomi over een schoolklas in het vooroorlogse Japan.

Shodoshima Daikannon

Shodoshima Daikannon

De Shodoshima Daikannon is een 50 meter hoog beeld van de Boeddhistische godin van genade op het eiland Shodoshima.