Dofuchi Zeestraat

Tussen de eilanden Shodoshima en Enashima ligt de Dofuchi Zeestraat. De zee scheidt hier het dorp Tonosho. De noordelijke helft van het dorp ligt op Shodoshima, de zuidelijke helft op Enashima. De Dofuchi Zeestraat strekt zich uit over een lengte van 2,5 kilometer.

Het is echter niet de lengte maar de breedte van de zeestraat waar het om gaat. Op het smalste punt is de Dofuchi Zeestraat minder dan 10 meter breed. Het gaat hier om open zee. Over het smalste gedeelte van de zeestraat liggen drie bruggen.

Op het stadhuis van Tonosho kun je voor ¥ 100 een certificaat kopen als bewijs dat je de smalste zeestraat ter wereld overgestoken bent. Als je je afvraagt of er een ambtenaar met je mee gaat om te zien of je inderdaad helemaal overgestoken bent: nee. Het stadhuis ligt net ten zuiden van de Dofuchi Zeestraat. De enige manier om bij het stadhuis te komen is dus door de zeestraat over te steken. Ben je er, dan is dat onomstotelijk bewijs. De certificaten zijn ook in de weekenden en op feestdagen verkrijgbaar bij de portier.

Bereikbaarheid

Evenementen

Geen evenementen gepland.

Tickets & tours

Zoek tours

Bezoek Dofuchi Zeestraat

Beoordeling