Uwajima reisgids

De kleine stad Uwajima ligt aan de zuidwestelijke kust van de prefectuur Ehime op het eiland Shikoku. Als kuststad is Uwajima nauw verbonden met de zee. De visserij is een belangrijk onderdeel van het de regionale economie evenals parel-productie. Het kasteel van de stad is een van de 12 originele kastelen van Japan.

Ben je in de buurt dan is een bezoek aan de stad zeker de moeite waard. Vooral het uitzicht over de zee is erg fotogeniek. Vijf keer per jaar is het ook de moeite waard om speciaal naar Uwajima te reizen want dan vechten de stieren. De wedstrijden zijn geen bloedige spektakels zoals we die kennen uit Spanje en Portugal. Het is eerder een soort worstelwedstrijd tussen twee gigantische spierbundels die allebei de regels door en door kennen. Een soort sumo worstelen voor stieren.

Openbaar vervoer

Uwajima ligt aan het einde van de JR Yosan-lijn. Limited Express treinen vanuit Matsuyama en Kochi eindigen hier. Vanuit elders in Japan reis je via Matsuyama of Kochi met de trein. De Japan Rail Pass is geldig voor deze rit.

Het centrum van de stad is compact en alles ligt op loopafstand. Er rijden wel bussen, maar zonder enige vorm van Engelse informatie over de bestemming of haltes. Een leuk alternatief om Uwajima te verkennen is per fiets. Rond het station zitten een paar fietsverhuurders waar je voor rond de 100 yen per uur een fiets huurt.

Overnachten in Uwajima

Er zijn een paar hotels in Uwajima. Rond de data van de stierengevechten zijn de hotels al ver van te voren vol geboekt. Daar buiten lukt het altijd wel om een hotel kamer te vinden hier.

Station

Alle hotels in Uwajima liggen in de buurt van het station. Het kleine centrum van het stadje ligt ten zuid-westen van het station, en dat is ook het gebied waar de hotels liggen. Er zijn een paar restaurants en bars in het centrum.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Uwajima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Uwajima.

Zoek & boek excursies

Bezienswaardigheden in Uwajima

Kasteel Uwajima

Kasteel Uwajima

Toen Kasteel Uwajima in de 17de eeuw gebouwd werd stond het op een heuvel aan zee. Vanwege inpolderingen is de zee nu een stuk verder weg.

Stierenvechten

Stierengevechten

Het stadje Uwajima op het eiland Shikoku is een van negen locaties in Japan waar stierenvechten gehouden worden.

Taga Jinja

Taga Jinja

In het Shinto heiligdom Taga Jinja in de stad Uwajima komen mensen die hopen op vruchtbaarheid. Ook is er een sex museum naast het heiligdom.

Tensha-en

Tensha-en

De Japanse tuin Tensha-en in het stadje Uwajima is een middelgrote tuin die aangelegd werd in 1866 ter vermaak van de kasteelheer van Kasteel Uwajima.

Evenementen in Uwajima

24 juli 2020
Juli stierengevecht

Het juli stierengevecht van Uwajima vindt ieder jaar plaats op 24 juli.

Sport
Uwajima
meer info
14 augustus 2020
Augustus stierengevecht

Het augustus stierengevecht van Uwajima vindt ieder jaar plaats op 14 augustus.

Sport
Uwajima
meer info
25 oktober 2020
Oktober stierengevecht

Het oktober stierengevecht van Uwajima vindt ieder jaar plaats op de vierde zondag in oktober.

Sport
Uwajima
meer info
2 januari 2021
Januari stierengevecht

Het januari stierengevecht van Uwajima vindt ieder jaar plaats op 2 januari.

Sport
Uwajima
meer info
4 april 2021
April stierengevecht

Het april stierengevecht van Uwajima vindt ieder jaar plaats op de eerste zondag in april.

Sport
Uwajima
meer info

Gerelateerde berichten